Otel parası belediyeden

Van'da bir polisin şehit edildiği saldırıda etkisiz hale getirilen PKK'lı teröristin, kentte kaldığı lüks otellerin 10 bin liralık ücretinin, dönemin DBP'li büyükşehir ve İpekyolu belediyelerince "temsil ve ağırlama" kalemi üzerinden karşılandığı belirlendi.

Haberler 20.03.2019 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vanda bir polisin ehit edildii, 2 vatandan yaraland saldrda etkisiz hale getirilen PKKlnn üzerinden çkan 2 otel faturasnn DBPli belediyeler tarafndan ödendii belirlendi.

Van Cumhuriyet Basavcl, Milli Egemenlik Caddesinde 14 Ekim 2015te çkan çatmada etkisiz hale getirilen Andok kod adl terörist Haim Özpolatn üzerinden çkan faturalarla ilgili soruturmay tamamlad.

Hazrlanan iddianame Van 2. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ddianamede, örgüt üyesinin kald lüks otellere ait faturalarn ödenmesini saladklar iddiasyla dönemin DBPli Büyükehir Belediye Bakan Vekili Cahit Bozbay ile pekyolu Belediye Bakan Aygül Bidavn da aralarnda bulunduu 8 belediye görevlisi hakknda görevi kötüye kullanmak suçundan 4 yla kadar hapis istemiyle dava açld.

- Teröristin üzerinden 10 bin liralk 2 otel faturas çkt

Terör saldrs ve soruturmann detaylarnn yer ald iddianameye göre, Vann pekyolu ilçesinde PKKnn faaliyetlerinin deifre edilmesine yönelik çalmalar kapsamnda Milli Egemenlik Caddesinde üphelilerin kimlik kontrolünü yapan polis ekibine, PKKl teröristlerce saldr gerçekletirildi.

Saldrda ar yaralanan polis memuru Yusuf Diri kaldrld hastanede ehit oldu, 2 vatanda ar yaraland.

çkan çatmada PKKl teröristlerden Andok kod adl Haim Özpolat etkisiz hale getirildi, biri de yaral yakaland.

Etkisiz hale getirilen teröristin üzerinden DBPli Van Büyükehir Belediyesi adna düzenlenmi 5 bin 200, pekyolu Belediye Bakanl adna hazrlanm 4 bin 800 liralk 2 otel faturas bulundu.

Yürütülen soruturmada, her 2 faturann da terör örgütü PKK ile balantl olduu tespit edilen ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatlan Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanma Dernei (TUHAD-DER) adna yaplan faaliyet kapsamnda ödendii belirlendi.

- Ödemeler temsil ve arlama kaleminden yaplm

Toplam 10 bin liralk 2 ödemenin belediyeler tarafndan temsil ve arlama kaleminden yapld saptand.

Savclk, Van Büyükehir Belediye Bakan Vekili olan Cahit Bozbay ile pekyolu Belediye Bakan olan Aygül Bidavn faturalarla ilgili bakanlk oluru ve onay belgesi imzaladklarn tespit etti.

Soruturmay tamamlayan Van Cumhuriyet Basavcl, aralarnda Bozbay ve Bidavn bulunduu 8 belediye personeli hakknda görevi kötüye kullanmak suçundan 4 yl hapis istemiyle iddianame hazrlad.

Ayrca baka bir suçtan hakknda yakalama karar bulunan firari Aygül Bidavn da aralarnda bulunduu tüm üpheliler hakknda terör örgütüne yardm ve yataklk yapmak suçundan soruturma da devam ediyor.

Ana Sayfaya Git