"Otelcilerin turizme katkısı 85 milyar dolardır"

Turizmde en büyük riski taşıyanın otelciler olduğunu belirten TUROYD Genel Başkanı Ali Can Aksu, otelcilerin Türk turizmine katkılarının 85 milyar dolar olduğunu söyledi.

Haberler 03.07.2019 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr turizm ve otelcileri ile kahvalt programnda bir araya gelen Turizm Otel Yöneticileri Dernei Genel Bakan Ali Can Aksu, turizmde en büyük riski tayann otelcilerin Türk turizmine katklarnn 85 milyar dolar olduunu söyledi.

Diyarbakr merkez Yeniehir ilçesinde bir otelde düzenlenen Diyarbakr turizm ve otelcileri ile kahvaltda buluma program, TUROYD Güneydou Anadolu Bölgesi Yürütme Kurulu Bakan Kadri Varçinin yapt selamlama konumas ile balad.

Varçinin yapt selamlama konumasndan sonra katlmclara hitapta bulunan TUROYD Genel Bakan Ali Can Aksu, TUROYD hakknda bilgi vererek derneklerinin 2 bin 380 üye ile Türkiyenin en büyük turizm sivil toplum kuruluu olduunu belirtti.

Dernekleri hakknda bilgi aktaran Aksu, Turizm Otelciler Dernei 17 ülkede faaliyet yapyor ve entegrasyon yayor. Aslnda amacm geçmite Türkiyede turizm farklyd, seyahat acenteleri faktörü vard, çok fazla rekabet yoktu. Fakat geldiimiz noktada, aslnda Türk turizminde en büyük riski tayan otelciler olmutur. çünkü otelciler Türk turizmine kattklar 85 milyar dolardr. Fakat ana aktörler seyahat acenteleri üzerine odakland için otelcilik ciddi anlamda maddiyatn yannda manevi krizler yayor. stihdamda, personel ve kalifiye eitiminde sorunlar var. dedi.

Derneklemenin amaçlarna deinen Aksu, Dernekçilik, programlar düzenlemek deildir. Bizler, dünyann en pahal eyi olan networkingi oluturmaya çalyoruz. Networking, ürünlerinin tantm için binlerce kiiyi çarr ve bunu bizim otellerimizde yaparak o otele ciddi anlamda sermaye öder. Dolaysyla bu networkingi, beyin yelpazesini hep beraber üretelim istedik. ifadelerini kulland.

Bu topraklara bir eyler vermenin zamandr

Bölgenin tantmnda turizmcilerin önemine dikkat çeken Aksu, Derneimizin ilk toplants Diyarbakrda oldu ve sloganmz Güne Doudan Doar. Bu topraklardan daha deerli toprak yoktur. Buralarda okuduk, ekmeimizi bu topraklardan kazandk, u anda hep beraber bu topraklara bir eyler vermenin zamandr. Bunu yaparken kendimizi yenilememiz gerekiyor. Sadece yenikapda fuar yaparak Güneydou Anadolu turizmini yaygnlatrmamz mümkün deildir. eklinde konutu.

Aksu, Dünyada dijitalleme denilen bir ey var. u anda Kültür Turizm Bakanmzn özellikle Turizm Gelitirme Fonu Yasasn yapmasnn nedeni, fon bulunmas, otelde konaklayacak olanlardan yüzde bir orannda talepte bulunulmas, tamamen Türkiyedeki farkl destinasyonlar ihtiva etmesi için yaplan bir çalmadr. Fakat bunu yaparken sadece tabela veya marka asmakla bitmiyor. Dünyada dijital olan bu ii yaymamz gerekiyor. diye belirtti.

Aksu derneklerine yapt katk ve desteklerinden dolay Diyarbakrda turizm iletmecilerinden Cemil Dumana plaket takdiminde bulundu.

Ana Sayfaya Git