Oteller tıklım tıklım

Diyarbakır'da turizm yüzleri güldürmeye başlarken, otellerde doluluk oranı tavan yaptı. Vali Güzeloğlu, "Diyarbakır ve Sur eski ihtişamlı günlerine dönüyor" dedi.

Haberler 03.05.2018 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Valisi Hasan Basri Güzelolu, kentte bu yl turizmde önemli bir canlanma yaandn belirterek, Nisan ve Mays aylarnda turizm tescilli otellerde doluluk orannn yüzde 100 olduu söyledi. Vali Güzelolu, Diyarbakrn her yönüyle hak ettii yere gelmesini salamak adna bir bütünsel kararl sergiliyoruz. Aldmz sonuçlar da doru yolda olduumuzu gösteriyor. Bütün turizm iletme otellerimizde Nisan ve Mays aylarnda doluluk oranmz yüzde 100 dedi.

Diyarbakrn, Dünya Seyahat Gazetecileri ve Yazarlar Federasyonunca (FIJET) Turizmin Oscar olarak adlandrlan Altn Elma ödülüne layk görülmesine ilikin bir otelde düzenlenen toplantda konuan Vali Güzelolu, bu ödülün turizmde kentin tantm için önemli bir kazanç olduunu söyledi.

10 bin yl akn tarihiyle inanç, kültür ve medeniyet geçmiiyle Diyarbakrn bu ödülü hak eden bir zenginliin ad olduuna iaret eden Güzelolu, kentin uluslararas alanda marka deer haline gelmesinin mutluluk verici olduunu belirtti.

- Uluslararas marka ödülü itici güç olmutur

Güzelolu, Diyarbakra gelenlerin kentin turizm, kültür, inanç ve medeniyet merkezi olduunu gördüünü, sokandan tana, insanndan sofrasna kadar herkesi kucaklayan scaklna tank olduunu aktararak, öyle konutu:

Diyarbakrn sahip olduklarn sadece sunarak, dünyann her köesinden kente turist getiren, onlar arlayan, her birini dönüte kentin gönül ve kültür elçisi olarak uurlayan bir anlaya sahibiz. Aldmz uluslararas marka ödülü, bütün hedeflerimize yaklamamz, onlar elde etmemizi ve gerçekletirmemizi salamada çok önemli bir itici güç olmutur. Kentte var olan zenginlikleri çoaltmak arzusundayz. Yaplan çalmalar neticesinde bugün Diyarbakr Türkiyenin en temiz, en güzel ve en çok çiçek açan ehridir.

Güzelolu, kentte yaayan ve turizm adna buraya gelen turistlere sunulacak çok önemli projeler olduunu dile getirerek, bu projelerin tamamlanmasyla kentin marka deerinin artacan, yaam kalitesinin çok yükseklere çkarlacan bildirdi.

- Diyarbakr, stanbuldan sonra en fazla tescilli vakf eserine sahip

Diyarbakr Türkiyede stanbuldan sonra en fazla tescilli vakf eserine sahip il. diyen Güzelolu, bu eserleri turizmin beklentilerine dönük olarak tematik amaçlarla projelendirdiklerini dile getirdi.

Güzelolu, Sur ilçesinin geriye dönük 33 medeniyetin yaad bütün izleri Diyarbakra tadn anlatarak, öyle devam etti:

Sur ilçesinde bölücü terör örgütünün ihanet ve ykm sonrasnda devletimizin kararllkla sahiplenmesiyle yeniden tarih canlanyor. Diyarbakr ve Sur eski ihtiaml günlerine dönüyor. Devletimiz sadece Melikahmet Caddesinin alt ve üst yapsna 150 milyon lira yatrm yapmtr. Merkezi ve yerel yönetimlerle Sur, olmas gereken, gelen herkesin görmekten mutluluk duyaca bir boyuta tanyor.

Güzelolu, Sur ilçesinde tescilli, korunmaya deer yaplarn ve sivil mimari yaplarn restorasyonunun devam ettiini kaydederek, bu restorasyona camilerin, kiliselerin ve geçmiten gelen tarihi yaplan dahil olduunu belirtti.

çevre ve ehircilik Bakanlnca yürütülen, Dicle Nehri ve çevresi Projesinin tamamlandn anlatan Güzelolu, Diyarbakrn yer yönüyle hak ettii yere gelmesi noktasnda bütünsel kararllk sergilediklerini söyledi.

- Otellerimizde doluluk oran yüzde 100

Güzelolu, unlar kaydetti:

Aldmz sonuçlar doru yolda olduumuzu gösteriyor. Kentin tantm açsndan önümüzdeki hafta Türkiye kupas finalini gerçekletiriyoruz. Bunun Diyarbakr için önemli bir zenginlik ve buluma olduunu düünüyoruz.Turizm iletme belgeli otellerimizde an itibaryla nisan ve mays aylarnda doluluk oran yüzde 100. Bu gerçekten çok mutluluk veren ve hepimiz adna sevindiren bir gelime. Hafta sonu kentte neredeyse adm atacak yer kalmad denilecek bir younluk yaadk. Esnaftan bize gelen paylamlar da bu yönde. Her yönüyle bu gelimeyi çoaltmay amaçlyoruz.

Güzelolu, devam eden otel yatrmlar olduunu, yeni yatrmclarn arsa talepleri bulunduunu bildirdi.

- Hollanda balantl seferler çalma balatld

Diyarbakr Havalimannn ilk 3 ayda 532 bin 365 yolcu saysna ulaldn anlatan Güzelolu, geçen yla göre d hat uçu ve balantl yolcu saysnda yüzde 50yi aan yükseli yaandn ifade etti.

Güzelolu, haziranda Almanyann 3 kentine Diyarbakrdan direk uçularn balayacan anmsatarak, Bu uçular beklentinin üzerinde bir taleple karland. Yetkililer bu doluluk orannn sürmesinin sefer saysnn artrlmasnda veri olacan paylat. Yl sonuna kadar 312 bin 984 koltuk, d hat karlkl seferlere ayrlm durumda. Hollanda balantl seferlerin de Diyarbakr merkezli olmas için çalmalarmz devam ediyor. Olumlu gelimeler var. eklinde konutu.

- 3 aydaki turist say 100 bin

Güzelolu, yln ilk 3 aylk turist deerlendirme raporuna göre, Diyarbakrda 100 bin rakamna ulaldna dikkati çekerek, bunun turizm adna 3 aylk hedef için çok yüksek bir oran olduunu vurgulad.

Türkiyede de ilk 3 ayda tüm zamanlarn turizm rekorunun krldn belirten Güzelolu, unlar kaydetti:

Bu yl Türkiye ve Diyarbakr bütün bu yükselii hissettiren bir gelime sergileyecektir. Tüm bileenlerimizle youn bir çaba sarfetmekteyiz. Turizmin çok önemli ihtiyac olan nitelikli insan gücü yetitirilmesini önemsiyoruz. Bu anlamda kurslar yaplacak, tantm bürolar kurulacak, duraklarda kenti tantc panolar, yönlendirme levhalar yer alacak. Tarihi ve turistik mekanlar birkaç dilde tantc panolarla donatlacak. Kentin sahip olduu zenginlikleri tüm dünya ile paylap, bu güzellikleri sunmak istiyoruz.

Ana Sayfaya Git