Otizmli çocuklar Batman Üniversitesi tarım alanında sebze ekti

Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü tarım alanında 15 otizmli çocuk marul ve soğan ekerek, toprakla buluşturuldu.

Haberler 07.04.2022 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman Üniversitesi, l Milli Eitim Müdürlüü ve Batman Renkli Eller Otizm Dernei arasndaki i birlii protokolü kapsamnda 15 otizmli çocuk için tarm uygulama etkinlii düzenlendi.

Özel gereksinimli çocuklarnn doal yaam ortamlarda bulunmalar, standartlara uygun ekilde topra üretime hazrlamalar, ekim, dikim, çapalama, sulama, gübreleme, hasat ve hasat sonras ilemler yapma bilgi ve becerileri kazanmalar amacyla Bat Raman Kampüsünde düzenlenen etkinlikte bir araya gelen 15 çocuk, sulu ve kuru tarm alanlarnda marul, soan ekti daha sonra sulama yapt.

SEBZE EKTLER

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. dris Demir, otizmli çocuklar toprakla buluturmak amacyla böyle bir proje gerçekletirdiklerini belirterek, çocuklarmz, üniversitemizin serasnda topraksz sulu tarm ile ilgili yaplan çalmalar da yerinde gördüler. Marul ve soan ektiler. Ektikleri tohumlarn daha sonra geliim süreçlerini izleyecekler. dedi.

Üniversitenin temel görevinin sadece eitim ve öretim yapmak olmadn belirten Demir, otizmli çocuklarn toprakla buluturulmas projesi ile sosyal farkndalk oluturmaya çaltklarn aktard.

Demir, Sosyal sorumluluk olarak bunu deerlendiriyoruz. limizde bulunan dezavantajl gruplarn eitiminde, sosyal hayatn içinde yer alabilmeleri amacyla elimizden gelen gayreti göstermeye çalyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git