Otizmli çocuklar fidan ve çiçek dikti

Diyarbakır'da, "2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü" dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde çocuklar fidan ve çiçek dikti, piyano çaldı, şarkı söyleyip halay çekti.

Haberler 03.04.2018 - 08:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, otizmli çocuklar düzenlenen etkinliklerde fidan ve çiçek dikti, piyano çald, ark söyleyerek halay çekti.

2 Nisan Dünya Otizm Farkndalk Günü dolaysyla Diyarbakrda çeitli etkinlikler düzenlendi.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesince merkez Balar ilçesindeki Baclar Mahallesinde engelli çocuklar ve vatandalara yönelik kurulan Engelsiz Yaam Parknda otizme dikkat çekmek için etkinlik gerçekletirildi.

Aileleriyle parka gelen otizmli çocuklar, burada daha önce hazrlanan alanlara fidan ve çiçek dikti.

Müzik eliinde elenen çocuklar, mavi ve yeil balon uçurdu.

Büyükehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Bakan akir Yaman 2 Nisan Dünya Otizm Farkndalk Günü nedeniyle düzenledikleri etkinlikte otizmli çocuklarla bir araya geldiklerini belirtti.

Otizm bir hastalk deil bir farkllktr. diyen Yaman, yl boyunca otizmli çocuklar için sportif faaliyet, gezi, sinema ve tiyatro etkinlikleri düzenlediklerini aktard.

Yaman, açl yaplan parkta çocuklar için spor ve oyun gruplar bulunduunu, aileleriyle dinlenebilecekleri, spor yapabilecekleri bir alan oluturulduunu dile getirerek, ster çocuk ister yetikin olsun parkmz bugünden sonra engelli vatandalarmza açktr. dedi.

Etkinlie otizmli olu Berzan Men ile katlan Tuba Men, etkinlikle çocuklarn sosyalletiini anlatarak, bundan duyduklar memnuniyeti dile getirdi.

Men, bu tür çalmalarn devam etmesini istediklerini ifade ederek, çocuklarmz özel çocuklar ve sürekli eitim görmeleri, sosyallemeleri gerekiyor. Bu çalmalarndan dolay Büyükehir Belediyesine çok teekkür ediyorum. ifadelerini kulland.

Otizmli Men de yetkililere teekkür etti.

- Gökyüzüne mavi balon

Merkez Yeniehir ilçesinde ilk, orta ve lise düzeyinde otizmli çocuklara eitim veren bn-i Sina Özel Eitim ve Uygulama Merkezi bahçesinde düzenlenen etkinlikte de çocuklar mavi balonlar gökyüzüne brakt.

Merkezde eitim alan çocuklardan otizmli brahim Erdomuun ark söyledii, Yusuf Öztekinin ise piyano çald etkinlikte çocuklar, aileleri ve öretmenleriyle halay çekti.

Sinevizyon gösterisi ve otizmli çocuklarn el becerilerinden oluan serginin gezildii etkinliin sonunda çocuklara çeitli hediyeler verildi.

bn-i Sina Özel Eitim ve Uygulama Merkezi Müdür Yardmcs Necmettin Can yapt açklamada, okullarnda 90 otizmli çocua eitim verdiklerini söyledi.

Otizmli çocuklarn çok özel olduunu aktaran Can, bu çocuklara yönelik farkndaln 2 Nisan ile snrl kalmamas gerektiini belirtti.

Can, otizmli çocuklarn baz sorunlarnn olduuna dikkati çekerek, Diyarbakrda i uygulama okulumuz bulunmuyor. çok sayda otizmli çocuumuz var. Bu çocuklarn birçou eitim ve öretimden yararlanamyor. Bu sorunlarn dile getirilmesi için bu özel günler vesile oluyor. ifadelerini kulland.

Velilerden Mine Onur, 17 yanda otizmli bir olunun olduunu dile getirerek, bugün bu özel çocuklarn ne kadar mutlu olduunu gördüklerini ifade etti.

Otizmli çocuklarn sosyallemesi için normal çocuklarla bir araya gelmeleri gerektiine iaret eden Onur, unlar kaydetti:

Sadece 2 Nisanda deil tüm günlerde otizmli çocuklarn hatrlanmasn istiyoruz. Lütfen 365 gün boyunca bu çocuklarmz görelim, bu çocuklara özenle yaklalmas gerektiini bilelim. Bu yl okuldan 9 örenci mezun olacak. Bu çocuklar için i okulu açlmasn talep ediyorum.

6 yldr otizmli çocuklara eitim veren öretmenlerden Sevda Aslan, bu özel çocuklarn her zaman tannmas ve hissedilmesi gerektiini kaydetti.

Etkinlie, Yeniehir Belediye Bakan Yardmclar Hac Cebe ve Ahmet Saldu, Yeniehir lçe Milli Eitim Müdürü Hüsamettin Atl, çocuklar ve aileleri katld.

Ana Sayfaya Git