Otizmli Kübra'nın resim tutkusu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin açtığı resim kursuna katılan otizimli ve konuşma engelli 21 yaşındaki Kübra Altınyaprak, ifade edemediği dünyasını aktardığı tablolarıyla dikkati çekiyor.

Haberler 26.12.2016 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Küçüklüünden beri resim yapmay çok seven 21 yandaki Altnyaprak, annesiyle yaklak 2 yl önce anlurfa Büyükehir Belediyesinin düzenledii resim kursuna yazld.

Otizmli Kübrann resim tutkusu

Kursta ald eitimle kendini gelitiren genç kz, zamanla birbirinden güzel tablolar yapmaya balad. Geçen yl kentte düzenlenen resim yarmasnda mansiyon kazanan Altnyaprak, her geçen gün ilerlettii sanatn açmay planlad bir sergiyle taçlandrmak istiyor.

Altnyaprakn annesi Nida Altnyaprak, doutan engelli olan kzn hiçbir zaman bir engelli gibi görmediklerini söyledi.

Kübrann küçük yalardan beri resim yapmay sevdiini anlatan Altnyaprak, kzlarnn yeteneini gönderdikleri rehabilitasyon merkezindeki öretmenlerinin fark ettiini belirtti. Önceleri evde kzyla resim yapmaya çaltklarn kaydeden Altnyaprak, Öretmenleri Kübrann çok güzel resim yaptn, bunu gelitirmesi gerektiini söyleyince evde kzmla resimler yapmaya baladm. anlurfa Büyükehir Belediyesinin kurslarn duyunca oray ziyaret ettik. Kübra oray sevdi ve kendini gelitirmeye balad. Güzel resimler yapyor. Eve gelince yapt resimleri bana gösterir. Bazen de birlikte resim yapyoruz. diye konutu.

Kznn evde de kendisine çok yardmc olduunu aktaran Altnyaprak, anne kz deil arkada gibi olduklar, kznn en büyük destekçisi olduunu söyledi. Altnyaprak, hiçbir zaman engelli gibi görmedikleri kzlarnn resim yeteneini daha da gelitirmesi için ellerinden gelen destei verdiklerini sözlerine ekledi.

- leride dünya çapnda bir ressam olacana inanyorum

Resim kursu eitmeni Rasim Kara da vatandalarn youn ilgi gösterdii kursta yaklak 10 yldr eitmenlik yaptn söyledi.

Kurslara kimilerinin hobi olarak geldiini, baz insanlarn da eitim amacyla katldn anlatan Kara, otizmli Kübrann da 2 yl önce annesiyle ziyaret ettiini belirterek, Annesi Kübrann resim yapmay çok sevdiini, resim yaparken çok mutlu olduunu söyledi. O günden sonra Kübra aramza katld. O günden beri kalem ve frçay elinde brakmad. dedi.

Kübrann kurs boyunca kendini çok gelitirdiini, güzel tablolar yapmaya baladn kaydeden Kara, Geçen yl anlurfann kurtuluunu anlatan tablosuyla yarmada mansiyon ödülü dahi ald. nanyorum ki Kübra kzmz ileride dünya çapnda bir ressam olacak. Kübrann yapt resimler onun yapsna göre birçok insann yapamayacan resimler. çok yetenekli bir kzmz. u anda yaklak 20 tablosu var. lerde kendi bana bir sergi açmay istiyor. Bir de annesiyle yapmak istedii bir tablo var. Onu da ksa zamanda yapacakm. diye konutu.

Ana Sayfaya Git