Oto aksesuarcıları cam film yasağından dertli

ARAÇLARA takılan cam filmin yasaklanmasına ilişkin tartışmalar devam ederken, Diyarbakır'daki oto aksesuar işletmecileri, yasaklama iptal edilmezse personel çıkarmak zorunda kalacaklarını dile getirdi.

Haberler 09.11.2017 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cam filmi yasa düzenlemesinin hayata geçmesiyle araç sahipleri filmleri sökmek için sanayilere akn etti. Trafikte ceza kesilmemesi için camlardaki filmleri söktürmek zorunda kalan araç sahiplerinin düzenlemeye tepkileri sürerken, esnaf da maduriyetlerini dile getiriyor. Diyarbakr Oto Sanayi Sitesindeki oto aksesuar iletmecisi Bülent Ta, cam filminin 4 ay önce serbest braklmasnn ardndan çok sayda kiinin araçlarn getirip camlarna film taktklarn belirterek, o araçlarn bugün ise taktklar filmleri sökmeye getirdiini söyledi.

Ta, Elimizde inanlmaz stokumuz var. Devletin yeni bir karar vermesini bekliyoruz. Koyu filme karyz, çok koyu olmasn ama, biraz daha açk filmler kullanlabilinir. u an günden 30-40 araç camlardaki filmleri sökmek için bize geliyor. Sökme için 20-30 lira alyoruz. Daha önce ise günde en az 20 araca film taktryorduk. Biz de 25 dolaynda personel çalyor. Buradan devlet büyüklerine sesleniyorum, oto aksesuar sektöründeki iletmecilerin gelirinin büyük bir bölümü cam filminden salanyor. Bu soruna bir an önce çözüm getirmeleri geriyor. nsanlar madur, baz iletmeler kapanabilir. Böyle giderse personeli iten çkarmak zorunda kalacaz ve küçülmeye gideceiz dedi.

400 LRA CEZA ALDIM, FLM SÖKMEK ZORUNDA KALDIM

Diyarbakrda müteahhitlik yapan rfan Baran ise önceki gün aracna 400 lira ceza yazlmasnn ardndan camdaki filmi sökmek için sanayiye getirdiini belirterek, Filmli camlarn sökülmesine karym. Milyonlarca insan sevdii için araçlarnn camlarn filme kapatm. Ama bir dayatmayla sökmek zorundayz. Aracma yakt için film takmtm. Tamamen saf ve temiz duygularla yapmtm. çkan son düzenlemeden sonra filmlerin sökülme zorunluluu geldi. Dün aracm ile il dna çktm. 400 lira ceza aldk. Mecburiyetten ve istemeye istemeye söküyoruz. Bu uygulama sektöre de olumsuzluklar yaatacak diye konutu.

EKMEMZ ELMZDEN ALDILAR

Oto aksesuarc Fikret Yldrhan da düzenlemenin ilerini olumsuz etkileyeceini dile getirerek, Ekmeimizi elimizden aldlar. u an bir i yapamyoruz. Herhangi bir kazanç yok. Daha önce 100 ila 500 lira arasnda deiin filmlerimiz vard. u anda sökmeye ise 50 lira civarnda alyoruz. Daha önce çektiimiz filmli araçlar gelip filmlerini söküyoruz. Müterimiz olduklar için ücret almyoruz. Uygulamann iptal edilmesini deil, uygun bir ekilde düzenleme yaplamas gerekiyor dedi.

Ana Sayfaya Git