Oto sanayi bitiriliyor?

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu "Bu, Türkiye'de küçük sanayi ölçeğinde şehirlere sıkışmış ve yetersiz kalan altyapıdaki birçok sanayiye örnek olabilecek çok özel ve başarılı bir proje"

Haberler 21.11.2019 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Toplu Konut daresi Bakanlnca (TOK) Diyarbakr 4. Oto Sanayi Sitesinin yapm sürüyor.

Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, sanayi sitesinde incelemelerde bulundu, yetkililerden çalmalarla ilgili bilgi ald.

Burada düzenlenen toplantda konuan Güzelolu, sanayi sitesinde, 814 dükkan, yönetim binas, banka, çar, PTT binas ve frn gibi alanlarn yer alacan belirterek, i yerleri ve hizmet alacak herkes için örnek bir sanayi sitesi olacan aktard.

Bu, Türkiyede küçük sanayi ölçeinde ehirlere skm ve yetersiz kalan altyapdaki birçok sanayiye örnek olabilecek çok özel ve baarl bir proje. diyen Güzelolu, çalmalarn tamamlanmasna ksa süre kaldn dile getirdi.

Diyarbakr 4. Oto Sanayi Sitesi

Güzelolu, marda yaanan bir temel sorun vard. Belediye olarak bu konuda hem ruhsat almay hem de binann hizmete girmesini engelleyecek mar Yasas açsndan bir engel söz konusuydu. Bu konu bize iletildi. Büyükehir Belediye meclisimiz benim bakanlmda geçtiimiz günlerde bu sknty gideren bir karar ald. Böylelikle ruhsat alnmasnn, faaliyete geçilmesinin önündeki temel engel de ortadan kaldrlm oldu. diye konutu.

2020 ylnn ilk çeyreinde bitecek

Sanayi sitesinin güvenlik, kamera, duvar ve kap sistemleri için de hibe destek sunduklarn anlatan Güzelolu, talep olarak iletilen ihtiyaçlar 2020nin ilk çeyreine kadar tamamlamay hedeflediklerini kaydetti.

Güzelolu, öyle konutu:

üphesiz sanayi sitesinin bitmesini takiben altyap, çevre düzenlemesi, peyzaj ve yaam alanlar rekreasyonu gibi konular öne çkacak. Özellikle bu tip üretim alanlarnda belediye olarak güne enerjisinin kullanlmasnn enerji girdi maliyetlerini azaltacandan mevcut çat zeminlerinin de buna tahsis edilmesini önemsiyoruz. Bu projede bu yok ama imdiden hem i yeri sahiplerimizin hem de ilgili buradaki arkadalarmzn ortak çalma yapmas ve proje hazrlamalarnda fayda var. En önemli girdi maliyetleri olan enerjinin böylelikle elde edilmesi ve ekonomik olarak rekabet gücünün artrlmas da gerçekletirilmi olacak.

Toplantya, l Emniyet Müdürü ükrü Yaman, Karacada Kalknma Ajans Genel Sekteri Hasan Maral, Diyarbakr 4. Oto Sanayi Sitesi Yap Kooperatifi Bakan Muhsin Erdomu ve yüklenici firma yetkilileri katld.

Ana Sayfaya Git