Otobüs seyahatlerinde 'Akıllı Sefer' uygulaması başladı

Farklı firmaların otobüs seferlerini, geliştirilen algoritmayla birleştirerek aktarmalı seyahatler oluşturan 'Akıllı Sefer' uygulaması, uçak ve otobüs bileti platformu Turna.com tarafından canlıya alındı. Türkiye'de ilk kez uygulanan teknolojiyle birlikte, aralarında doğrudan otobüs seferi bulunmayan şehirler arasında, otobüs seyahati yapabilmek mümkün hale geliyor.

Haberler 02.03.2021 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2 yl önce gelitirdikleri Akll Uçu algoritmas ile anlamas olmayan hava yollarn birbirine balayarak yüzde 70 daha düük fiyatl uçak seyahatleri sunmaya baladklarn hatrlatan Turna.com Genel Müdürü Dr. Kadir Krmz, Akll Uçu algoritmasndan esinlenilerek gelitirdiimiz Akll Sefer uygulamas, en iyi fiyat sunan rotay buluyor ve ayn zamanda aralarnda dorudan sefer bulunmayan ehirleri birbirine balyor. Örnein Edirne ile Diyarbakr arasnda dorudan otobüs seferi olmamasna karn algoritma kullancya en iyi aktarma seçeneklerini sunarak ilk önce Nilüfer Turizmle zmir Otogarna yönlendiriyor. Bekleme sürelerini göz önünde bulunduran algoritma Özlem Batman Turizm firmasnn seferiyle aktarma salayarak yolcunun Diyarbakra ulamasn salyor. Algoritma böylece, Türkiyede minimum aktarma says ve bekleme süresiyle kesintisiz otobüs seyahati frsat sunuyor dedi.

GELTRLEN ALGORTMA SEYAHAT SÜRES VE FYATLARI DÜÜRECEK

Akll Sefer algoritmasnn nasl çaltna dair detaylar aktaran Turna.comun kurucusu ve Genel Müdürü Dr. Kadir Krmz, Gelitirilen algoritma, aktarma yerini ve aktarma süresini optimize ederek en iyi toplam seyahat süresini ve en ucuz fiyat oluturuyor. En iyi balantnn bulunduu hatlardaki otobüs firmalarn birbirine balayarak yeni bir seyahat plan ortaya çkaryor. Algoritmann sunduu çok sayda seçenek arasndan istenilen saatteki seyahat ve otobüs firmalar tercih edilebiliyor. u anda Akll Sefer uygulamasna yalnzca Turna.comun Mobil Web uygulamalarndan eriilebiliyor. Akll Sefer ya da ngilizce ad ile Smarttrip ad verilen uygulamadan yararlanmak isteyenlerin, akll cep telefonlarnda bulunan internet taraycsndan web sitesine erimesi gerekiyor. u anda yalnzca mobil web sitesi üzerinden verilen bu hizmetin masaüstü web sitesi ve mobil uygulama versiyonlarnn önümüzdeki dönemde hayata geçirmeyi planlyoruz ifadelerini kulland.

TÜRKYEDE OTOBÜS EKOSSTEMNE KATKIDA BULUNACAK

Akll Sefer uygulamasnn salad kolay ve hzl seyahat plan yapabilme frsatyla daha fazla yolcunun otobüs seyahatlerini tercih etmesi ve bununla paralel olarak otobüs firmalarnn kazancnda da art salanmas beklediklerini söyleyen Dr. Kadir Krmz, Bu uygulama sayesinde nispeten küçük otobüs firmalar, büyük firmalarn sunduu ulam ana otomatik olarak dahil oluyor. Otobüs seferleri arasnda kurulan bu ban ekosisteme ciddi bir katks olacan düünüyorum. Seyahat alannda daha önce de kart puanlaryla uçak bileti satn alma, koulsuz bilet iptali, online bilet deiiklii ve Akll Uçu gibi özellikleriyle çok sayda ilke imza atmtk. Otobüs seyahatlerinin seyrini deitirecek bu yeni uygulama, otobüs seyahati yapanlarn hayatn kolaylatracak diye konutu.

Ana Sayfaya Git