Otobüsler batı illerine yolcu bulmakta zorlanıyor

Kurban Bayramı'na sayılı günler kalırken, Diyarbakır Şehirlerarası Terminal İşletmelerinde otobüsler, batı illerine neredeyse yolcu olmadan gidiyor.

Haberler 17.08.2018 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kurban Bayramnn yaklamasyla birlikte ehirleraras otobüs terminallerinde hareketlilikler balad.

Bayram öncesi çok sayda insan, bat illerinden dou illerine geldii için bat illerindeki otogarlarda younluk yaanyor. Birçok yolcu günler öncesinden yer ayrtrken, baz yolcular ise bilet bulmakta zorlanyor.

Kurban Bayram tatilinin 9 güne çkarlmasna ramen, dier dou illerinde olduu gibi Diyarbakr otogarnda da sakin bir hava var.

Diyarbakr ehirleraras Terminal letmelerinde (DT) otobüsler, bat illerine neredeyse yolcu olmadan gidiyor

Bayram öncesi ar bir younluk içinde olmadklarn belirten otobüs oförleri, asl younluun bayram sonras yaanacan ifade ettiler.

Doudan batya seferlerde otobüslerimizin yars bo kalyor

Yaklak 15 yldr oförlük yapan Abdülkerim Anat Bu sene geçen seneye göre otobüs yolcusu çok az. Say gittikçe de düüyor. dedi.

Az sonra sadece 20 yolcu ile yola çkacan söyleyen Anat Batdan douya seferlerde otobüsler dolu olsa da doudan batya seferlerde otobüslerimizin yars bo kalyor. Önceki yllara oranla bu yl sefer saylarmz da arttrmadk, sefer saylar ayn kald. Yolcularmz buradan batya gidilerde rahatlkla bilet bulabiliyor yalnz batdan bu tarafa gelilerde bilet bulma konusunda skntlar yaanyor. Bu younluk bayrama kadar devam eder. Bayramdan sonra hem gidi hem de gelilerde younluk ortadan kalkar. Buraya gelilerde biletler en az bir ay önceden alnyor. Eer erkenden bilet alnmazsa bilet bulunamyor. ifadelerini kulland.

Devlet ÖTVyi kaldrmazsa firmalarmz kapatmak zorunda kalacaz

1980 ylndan bu yana otobüs oförlüü yapan ükrü Yldzhan da Bu sene, önceki yllara göre yolcu saymz yar yarya dümü durumda. Buradan batya gidilerde arabalarmz genelde bo kalyor. dedi.

Firma sahiplerinin u anda ekonomik anlamda sknt içerisinde olduklarn söyleyen Yldzhan, Yolcularn az oluu nedeniyle skntlar yaanyor. Bu nedenle devletin uçak ve gemiler için kaldrd ÖTVyi ehirleraras çalan otobüs firmalar için de kaldrmasn istiyoruz. Böyle giderse bu firmalar eninde sonunda kapanmak zorunda kalacak. u anda doudan batya giden araçlar bo bir ekilde gidiyor diyebiliriz. Her araçta ancak be alt tane yolcu var. Maalesef doudan batya doru yolcu yok. Batdan gelilerde ise yolcu younluu devam ediyor. Biz stanbulda ek seferler de koyamyoruz. çünkü buradan otobüslerimiz bo gidiyor. Buradan otobüslerimiz bo gitmeseydi ek seferler koyabilirdik. eklinde konutu.

Özel araçlar artnca otobüs yolculuklarna rabet azald

32 senedir oförlük yapan Sedat çiftçi ise u anda yolcu bulmakta zorlanyoruz. Bundan 20-25 sene önce otobüsler yetmedii için yolcularmzn bazlarn minibüslerle gönderiyorduk. Ama bugün bazen bir yolcu bile bulmakta zorlanyoruz. dedi.

çiftçi, Bunun yannda uçaklar da bizim ilerimizi olumsuz yönde etkiledi. Uçaklarla otobüslerin fiyat hemen hemen ayn olduu için otobüslere pek fazla rabet gösterilmiyor. u anda batdan douya doru bir younluk var ama bayramdan sonra bu kez Diyarbakrdan batya doru bir younluk oluacaktr. Bayram için gelenler bayramdan sonra geri döneceklerinden dolay illaki burada da bir younluk oluacaktr. olmamasnn bir nedeni de insanlarmzn refah düzeyinin yükselmesidir. Bundan 15-20 sene önce herkesin evinin önünde otomobil yoktu ama bugün baz evlerin önünde ikier tane otomobil var. Dolaysyla nsanlar bir yere gidecekleri zaman otobüslerden ziyade kendi özel araçlarn tercih ediyorlar. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git