Otobüslerde sivil polisler!

EMNİYET Genel Müdürlüğü, son bir ayda şehirlerarası yolcu taşıyan otobüslere yolcu gibi binen sivil polislerin gerçekleştirdiği denetimlerde, 343 sürücüye, 'seyir halinde cep telefonuyla görüşmek' ve 'emniyet kemeri takmamak' gibi çeşitli kural ihlallerinden trafik cezası uygulandığını açıkladı.

Haberler 22.03.2019 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emniyet Genel Müdürlüünden yaplan yazl açklamaya göre, 29 Ocak 2019 tarihinde çileri Bakanlnn koordinesinde, payda kurumlar ile otobüs firma ve tamaclk sektörü temsilcilerinin katlmlaryla Ankarada deerlendirme toplants gerçekletirildi. Toplantda, ehirleraras yolcu tamaclnn daha düzenli ve güvenli bir ortamda gerçeklemesi ve bu araçlarn karm olduu kazalar ile can kayplarnn en aza indirilmesi amacyla kararlar alnd.

SVL POLSLER DENETLED

Alnan kararlar dorultusunda, ana arter ve güzergahlarda bulunan 24 ilin trafik birimlerince, Türkiyenin hemen her noktasna seyahat eden ehirleraras otobüsler, sivil trafik personeli tarafndan denetlendi. Araca sivil olarak binen emniyet görevlileri, sürücü ve yolcularda emniyet kemeri kullanm, oförlerin seyir halinde cep telefonuyla konumas, krmz k ihlali, oförlerin çalma ve dinlenme sürelerine uyup uymadklar konusunda denetimde bulundu.

806 OTOBÜS KONTROL EDLD

18 ubat-17 Mart 2019 tarihleri arasnda 419 personelin katlmyla yaplan denetimlerde, 806 otobüs kontrol edilirken seyir halinde cep telefonuyla görümek ve emniyet kemeri takmamak bata olmak üzere çeitli kural ihlalleri tespit edilen 343 sürücüye trafik cezas uyguland.

TUR OTOBÜSLER DENETLEND

Terminallerden hareket eden yolcu otobüslerinin yan sra havalarn snmasyla birlikte art gösteren gezi ve kültürel amaçl tur tamaclnn da trafik güvenlii yönünden denetlenmesi amacyla, 15-19 Mart 2019 tarihleri arasnda ülke genelinde 5 gün süreyle uygulama yapld. Bu uygulamalarda ise 52 bin 884 tur otobüsü denetlenirken, bin 395 trafik kural ihlali cezaya dönütürüldü.

Ana Sayfaya Git