Ovabağ Köyü’nde anasınıfı yenilendi

İstanbul Şişli İlçe Kaymakamlığı, Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’ni kardeş ilçe olarak ilan etti. Şişli Kaymakamlığı tarafından Çınar İlçesi’ne bağlı Ovabağ Köyü İlkokulu’nun anasınıfı yenilendi. Köyde düzenlenen programa, Şişli İlçesi’nde bulunan Ermeni, Fransız ve İtalyan okullarının müdürleri de katıldı.

Haberler 29.05.2017 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbulun ili lçe Kaymakaml, Diyarbakrn çnar lçesini karde ilçe ilan etti. ile ve çnar kardelik köprüsü oluturarak, Hep Birlikte Türkiyeyiz dedi.

Kaymakamlklar arasnda Ovaba Köyünde Batdan Douya Kardelik Eli Uzanyor Kardeler Buluuyor projesi hayata geçirildi.

Proje kapsamnda çnar lçesine bal Ovaba Köyü lkokulunun anasnf yenilendi.

Okulun anasnf boyand, duvarlara resimler yapld ve örencileri için yeni oyuncaklar alnd. Köy çocuklar yeni anasnfnda daha modern bir ortamda eitimlerine ilk adm atacak.

Yenilenen anasnfnn açlna ili Kaymakam dris Akbyk ve çnar Kaymakam smail anl, ili lçe Milli Eitim Müdürü Murat Mücahit Yentür ve çnar lçe Milli Eitim Müdürü Mehmet Aziz dede katld.

ERMEN, FRANSIZ VE TALYA OKULLARI MÜDÜRLERDE KATILDI

Açln özel misafirleri de vard, Özel Notre Dome Di Sion Fransz Lisesi Müdürü Suzan Sevgi, Özel Pangalti Ermeni Lisesi Müdürü Eva Orayakyan, Özel Pangalti Ermeni Ortaokulu Müdürü Eda Karagozyan, Özel Karagozyan Ermeni Ortaokulu Müdürü Arsuvak Koç Monnet ve Özel TA okullar Müdürü Sedef Bulatta katlarak köydeki örencilerle bir araya geldi.

Örenciler kendilerine yeni anasnf yapld için büyük mutluluk yaarken, gelen misafirleri Türk Bayraklar ile karladlar.

OKULUN TAMAMI YENLENECEK

Eitim ve Öretim ylnn tamamlanmasyla ili Kaymakaml tarafndan Ovaba lkokulunun tamam boyanacak, bütün eksikleri giderilecek. Yeni eitim ve öretim yaklak olarak 2000 bin örenciye krtasiye yardm yaplaca belirtildi.

EL ELE VERMELYZ

çnar lçesinde 4 yl kaymakamlk yaptn belirten ili Kaymakam dris Akbyk, çnara çok sevdiini söyledi.

Akby Türkiye genelinde 10-15 ilçede kaymakamlk yaptm. çnar bende an brakan ilçelerden birisidir. Benim olum Diyarbakrda dodu. Diyarbakr insanyla, tarihiyle, kültürüyle çok güzel ehir. Benim yanmda ayr bir yeri vardr. Büyük bir mutluluk yayorum. çnar bizim karde ilçemiz. Bu kapsamda Ovaba Köyü okulumuzun anasnfn yeniledik. Yeni eitim ve öretim ylnda da okulun ihtiyaçlarn biz karlayacaz. Bu okuldan öretmen, doktor, yönetici, bilim insan çkabilir, bunun için hepimizin destek vermesi lazm ve potansiyeli ortaya çkarmamz gerekiyor. Eer desteimizi esirgersek vebali ar olacak. Hepimiz el ele vermeliyiz ve geleceimiz olan çocuklarmza sahip çkmalyz. Bu bizim asli görevimizdir.

ANLAMLI BR çALIMA

çnar Kaymakam smail anl ise; Kentimizin tantlmas ve potansiyelinin ortaya çkmas için önemli çalma yapmaya baladk. lk defa gelen ziyaretçilerimiz var. Bunlar gördüklerini, deneyimlerini paylaacaklar. Buda buradaki güzel gelimelerin olmasnda önemli rol oynayacaktr. Bir yerde meydana gelen olumsuz o bölgenin genelinde olumsuzluk varm gibi bir algya yol açyor. Bu algnn ne kadar yapay, ne kadar soyut olduunu ancak gelebildiklerinde görebilirler.

Ana Sayfaya Git