Oy vermedikleri için öldürülmüştü

Muhtarlık seçimlerinde kendisine oy vermeyen Selahattin Özkahraman ve kızı Suriye Özkahraman’ı öldüren sanıklardan birine 2 kez müebbet hapis cezası verilirken, diğer 5 sanık hakkında beraat kararı verildi.

Haberler 02.10.2021 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr çermik ilçesine bal Konuksever köyünde Selahattin Özkahraman (64) ve kz Suriye Özkahraman (34), 31 Mart 2019 seçimleri öncesi oy kullanmayacaklarn beyan etmelerinin ardndan muhtar adaynn ailesine mensup Remzi, Engin, Emre, Ferit, Hayrettin, ehymus Yalçn tarafndan öldürülmesi ilikin açlan davann durumas görüldü. Özkahramanlar öldüren sanklardan birine 2 kez müebbet hapis cezas verilirken, dier 5 sank hakknda beraat karar verildi.

Diyarbakr 7nci Ar Ceza Mahkemesinde görülen karar durumasnda, mütekiler Vahit ve Ramazan Özkahraman kardeler, Mersin 10. Ar Ceza Mahkemesindeki, tutuklu tek sank Remzi Yalçn ise Diyarbakr E Tipi Kapal Cezaevindeki Ses Görüntü ve Biliim Sistemi (SEGBS) üzerinden durumaya baland. Taraflarn avukatlar ise durumada hazr bulundu.

ÖNCE TUTUKLAMA STED, SONRA BERAAT

ddia makam önceki celsede Remzi Yalçnn 2 kez müebbet hapis cezasyla cezalandrlmasn istedi. Dier sanklar hakknda önceki celse tutuklama talebinde bulunan iddia makam, bu defa Remzi Yalçn dndaki tüm sanklarn beraatn istedi.

EYLEM BRL çNDE OLAYI GERçEKLETRDLER

Cumhuriyet Savcsnn önceki celse tutuklama, görülen karar durumasnda da dier 5 sann beraatn istemesine dikkati çeken müteki Vahit Özkahraman, iddia makamnn hangi delile dayanarak dier sanklar hakknda beraat talebinde bulunduunu sordu. Sanklarn tahliye edildikten sonra kendilerine dönük saldr gerçekletirdiini ve soruturmann çermik Cumhuriyet Basavclnda devam ettiini belirten Özkahraman, sank beyanlarnn çelikili olduu, youn telefon trafii görümesi fikir ve eylem birlii içerisinde eylemi gerçekletirdiklerini ve sanklarn cezalandrlmasn istedi. Sank avukatlar Kutbettin Odaba, Mehmet Takran ve Ylmaz Demirolu mütalaaya itirak ettiklerini ve sanklarn beraatn istedi.

BR SANIA 2 MÜEBBET HAPS CEZASI VERLD

Mahkeme, sank Remzi Yalçna Selahattin ve Suriye Özkahraman kasten öldürmekten 2 kez ayr ayr müebbet, Güzel Özkahraman kasten öldürmeye teebbüsten ise 9 yl hapis cezas verdi. Remzi Yalçna verilen hapis cezasnda indirime gitmeyen mahkeme, Yalçnn tutukluluk halinin devamna karar verdi.

DER SANIKLARA BERAAT

Mahkeme, olayda gözcülük yapt öne sürülen Birgül Mente ile baba-kz kasten öldürmeden yarglanan Engin, Emre, Ferit, Hayrettin ve eyhmus Yalçnn üzerlerine atl suçu ilediklerine dair her türlü üpheden uzak, mahkmiyetine yeterli kesin ve inandrc delil elde edilemediinden ayr ayr beraatlarna karar verdi.

Ana Sayfaya Git