Oyun parkı gibi berberde eğlenceli tıraş

Diyarbakır'da berber Hüsamettin Güger, iş yerini oyuncakların bulunduğu ve arabalı koltukların yer aldığı mekan haline dönüştürerek, tıraşı çocuklar için kabus olmaktan çıkardı.

Haberler 06.08.2018 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda berber Hüsamettin Güger, i yerinin bir bölümünü çocuklarn için düzenleyerek, çocuk için çou zaman tedirginlik duyduklar saç tran elenceli hale getirdi.

Merkez Yeniehir ilçesinde berberlik yapan Hüsamettin Güger, çocuklarn traa getiren ailelerin çektii skntlar üzerine i yerinin bir bölümünü çocuk berberine dönütürdü.

Duvarlar çizgi film kahramanlar ile süslenen, her yerinde oyuncaklarn bulunduu mekanda, arabal koltuklarda baz çocuklar film izleyerek bazlar da oyun oynayarak keyifli bir ekilde tra oluyor.

Güger, AA muhabirine yapt açklamada, bir süre yurt dnda çaltktan sonra memlekete döndüünü, berberlik mesleini severek yaptn söyledi.

Berbere gelen çou çocuun tra kabusu yaadn, çocuklarn ailelere sorun çkardn görünce i yerinin bir bölümünü çocuk berberi yapmaya karar verdiini kaydeden Güger, çocuklar için özel bir mekan oluturmak istediini belirtti.

Güger, yetikinlerin tra olduu mekanda çocuun tedirgin olduunu, bunun için stanbulda uzman kiilerden görü aldn aktard.

Bu dorultuda i yerinin bir ksmn çocuklar için dizayn ettiini, duvarlar çizgi film kahramanlar ile süslediini, her yeri oyuncaklarla donattn anlatan Güger, çocuklar arabal koltuklarda tra yaptn, çocuklarn bundan büyük bir keyif aldn dile getirdi.

- çocuk tra deyip geçmemek lazm

Güger, çocuk berberi olarak hizmet verdikleri mekanda çocuklar güleryüzle karladklarn ifade ederek, öyle konutu:

Gelen çocuklarn çou tra konusunda problemli çocuklar. çocuklar ödüllendirme ve puan sistemi ile tra yapyoruz. çocuk olumlu her davran ile puan toplayarak ödül kazanyor. stedii oyuncaklar hediye ediyoruz. steyen çocuk çizgi film izliyor, isteyenle de yardmcm oyun oynuyor. çocuk bir yandan oyun oynarken bir yandan da tra oluyor. çocuk tra deyip geçmemek lazm. çocuun skntya girmemesi için uygun ortam hazrlamak ve mutlu bir ekilde ayrlmasn salamak gerekiyor. Öyle olunca bir daha gelmek istiyor.

- Müterilerimiz teekkür ederek ayrlyor

Keyifli ekilde tra olan çocuun yeniden gelmek istediini belirten Güger, unlar kaydetti:

Büyüklerin tra olduu yerlerde çocuklar bedensel tepki veriyor, elini saçna atyor, saçnn kesilmesini istemiyor. Bask altna yaplan bir tratan sonra çocuk yeniden berbere gitmek istemiyor. Özellikle ilk tra çok önemli. Aileler, tra bizim için büyük bir skntyd, çocuk tra olurken travma yayordu, çok sknt çekiyorduk diyor. çocuklar için düzenlenen mekanda ise tra çocuklarn çok houna gidiyor. Müterilerimiz teekkür ederek ayrlyor. çevre il ve ilçelerden gelen müterilerimiz var.

Tra olmaya gelen 5 yandaki Emir Mete de arabalar koltuklar ve çok sayda oyuncak görünce büyük bir mutluluk yaad.

Mutlu bir ekilde saç tran olan Mete, Burann oyuncaklarn, her yerini çok beendim. Daha önce böyle oyuncakl bir yerde tra olmamtm. Houma gitti, buray beendim ve yeniden gelmeyi çok istiyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git