Oyuncu Ezgi Mola'ya 'hakaret' suçundan adli para cezası

Oyuncu Ezgi Mola, Batman'da intihar eden İpek Er'in, bıraktığı mektupta kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu ileri sürdüğü uzman çavuş Musa Orhan'a sosyal medyadan hakaret ettiği suçlamasıyla yargılandığı davada 6 bin 960 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Haberler 25.05.2022 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmann Beiri ilçesinde tabancayla intihara kalkan ve 34 gün sonra 18 Austos 2020de hastanede hayatn kaybeden pek Er, brakt mektupta, Siirtte görevli Uzman çavu Musa Orhann kendisine cinsel saldrda bulunduu iddiasn yazd. Orhan hakknda, nitelikli cinsel saldr suçundan 12 yldan az olmamak üzere hapis cezas istemiyle dava açld. Tutuksuz sank Orhann yarglanmas sürerken, olayn ardndan sosyal medyadan tepki yad. Oyuncu Ezgi Mola da 20 Austos 2020de sosyal medya hesabndan tepki paylamnda bulundu.

UZLAMAYI KABUL ETMED

Musa Orhann avukat, Ezgi Molann paylam ile ilgili Ankara Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulundu. Soruturma kapsamnda Mola hakknda sesli, yazl veya görüntülü bir ileti ile hakaret ve hakaret suçlarndan 2 yl 4 aya kadar hapis cezas istemiyle dava açld. Mola, Ankara 31inci Asliye Ceza Mahkemesinde basit yarglama usulü kapsamnda 65 gün karl 5 bin 200 TL adli para cezasn kabul etmeyince yarglama balad. Ankara 31inci Asliye Ceza Mahkemesinde bugün görülen durumaya Ezgi Mola ve taraf avukatlar katld. Molann avukatlarnn kovuturmann geniletilmesi yönündeki talebi reddedildi.

Cumhuriyet savcs, önceki celse verdii mütalaasn tekrarlayarak, Ezgi Molann hakaret suçundan cezalandrlmasn talep etti. Mütalaaya kar söz verilen Mola, Katlan tanman. Bu söylemin sadece tecavüzcü ve buna potansiyeli olan kiilerdir. Basnda çkan haberi kim okusa aksi halde bir fikre sahip olmayaca için ben de benden önce söyleyen yüz binlerce kiiyle ayn fikirdeyim. Burada bir yanlmaca varsa bu da basnn yönlendirmesidir. çkan haberlere bakldnda herkes ayn eyi düünecektir. Beratimi talep ediyorum dedi.

Ezgi Molann avukatlar da beraat talep ederken, Musa Orhann avukat, sann indirim hükümleri uygulanmadan cezalandrlmasn talep etti.

MAHKEME KARARINI VERD

Taraf avukatlarnn beyanlarnn ardndan son sözü sorulan Mola, Davann açlma aamasnda uzlamac tarafndan arand davacnn 50 bin lira karlnda davasndan vazgeçecei söylendi. Ben bunu kabul etmedim. Paylamm öncesi adli tp raporuna göre tecavüzün gerçekletii yönünde haberler yapld. Tecavüzcülerin salnmamas için bu paylam yaptm. Herkes ayaklanm durumdayd. Paylamnn sert olduunu düünmüyorum. Sinir bozukluu ile yaplan bir paylamd. Düüncelerimi belirttim. Ortada ölmü bir insan vard. Biz birbirimize destek olmalyz. Kim olsa ayn ekilde davranrdm. Ortada maduriyet bulunmaktadr. Ben de sanatç olarak sesimi duyurdum dedi.

Mahkeme heyeti, Ezgi Molaya hakaret suçunu iledii kanaatiyle 87 gün adli para cezas karl 6 bin 960 lira para cezas verdi. Parann 4 eit taksitte ödenmesine hükmedilerek, kararn istinaf yolunun açk olduu belirtildi.

Ana Sayfaya Git