Oyunları bozuldu!

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde örgüt üyelerine yönelik operasyonda ele geçirilen 5 astsubay ve uzman jandarma rütbeleri takılı askeri kamuflaj elbiseleri, PKK'lıların asker kıyafeti ile saldırı planladığına yönelik şüpheleri artırdı.

Haberler 07.01.2017 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lice ilçesinin güneyinde gerçekletirilen, Bayrak 36 Müterek Birlik Operasyonu kapsamnda, Yolçat köyü snrlar içerisindeki Hoydanagevren Tepe bölgesinde tespit edilen 4 ayr silah ve mühimmat deposunda yaplan aramada M-16 piyade tüfei, biksi makineli tüfek, 26 uzun namlulu silah, makineli tabanca, havan, 50 havan mühimmat, 17 el bombas, anti tank lav silah, 240 uçaksavar fiei, 188 doçka uçaksavar fiei, 4 bin 320 uzun namlulu silah fiei, aydnlatma fiei, 5 roketatar, 105 roketatar sevk fiei ve mühimmat, 200 piyade tüfei fiei, 3 el yapm patlayc düzenei, 100 kilogram amonyum nitrat, anti tank mayn, 15 tüp, 2 tonluk kriko, örgütsel doküman ve tbbi malzeme bulunmutu.

Operasyonda ayrca 5 astsubay ve uzman jandarma rütbeleri takl askeri kamuflaj elbisesi ele geçirilmesi dikkati çekti.

- Askeri kamuflaj elbiseleri inceleniyor

Terör operasyonunda bulunan 5 astsubay ve uzman jandarma rütbeleri takl askeri kamuflaj elbiseleriyle ilgili inceleme sürüyor.

Kamuflaj elbiselerinin asker kyafeti ile planlanan saldrlarda kullanlaca ihtimalini deerlendiren güvenlik kaynaklarnca söz konusu kyafetlerin nasl temin edildiine ilikin de aratrma yaplyor.

- PKKllarn asker kyafeti ile 10 kiiyi katletmiti

Terör operasyonunda ele geçirilen asker kyafetleri, hedef gözetmeden gerçekletirdii eylemleriyle dünyann en acmasz terör örgütleri listesinde ilk sralarda yer alan PKKnn 1990l yllarda asker üniformas ile gerçekletirdii katliam hatrlatt.

Diyarbakrn Silvan ilçesine bal Yolaç (Susa) köyünde 26 Haziran 1992 günü asker kyafeti giyerek camiyi basan PKKllarh cemaati dar çkararak silahla taram, katliamda 2si çocuk 10 kii hayatn kaybetmiti.

- Askeri tesislere veya kamusal alanlara eylem düündükleri açk

Güvenlik uzman Abdullah Aar, konuya ilikin AA muhabirine yapt açklamada, Güvenlik kuvvetlerinin kyafetlerinden istifade ederek güvenlik güçlerinin girip çkabildii yerlere rahatlkla girip, oralarda eylem yapmay planlyorlar. deerlendirmesinde bulundu.

Temel niyet ve maksadn bu olduuna iaret eden Aar, bu tarz saldrlarn benzerlerinin Irakta terör örgütü DEA tarafndan yapldna dikkati çekti.

Bu DEAtan örenilen bir eylem veya DEAa öretenlerin PKKya da öretmi olduu bir metot. diyen Aar, öyle devam etti:

Bu malzeme ve materyallerin bir ekilde temin edilerek asker klnda belki askeri tesislere belki de o üniformann etki üretebilecei, szmalara yardmc olabilecei dier kamusal alanlara girip bir eylem düündükleri açk. Bunu planlamlar. Eylem çeitlilii ile ilgili her ey olabilir. Dikkat edilmesi gereken ey, asker üniformas giyip halkn üzerine asimetrik bir eylem yapabilir, asker halk katlediyor mesajn da vermek istiyor olabilirler.

- Silah ve mühimmat yükleri oldukça yüksek

Operasyonda ele geçirilen silah ve mühimmatlarn miktarna deinen Aar, Silah ve mühimmat yükleri olaanüstü yüksek. Muhtemelen baskdan yani güvenlik kuvvetlerinin taarruz ruhu kapsamnda dalarda ortaya koymu olduu baskdan dolay bunlar dalarda kulland silahlarn, mühimmatlarn gömüp, ehre indiklerine dair bir hava var. Belki baharda tekrar çkacaklard daa. ifadelerini kulland.

Türk Silahl Kuvvetlerince yürütülen operasyonlarla terör örgütünün k tertiplenmesine müsaade edilmediini anlatan Aar, ele geçirilen silah ve mühimmatlarn dada bulunan teröristlerin yedek mühimmatlar olma ihtimalinin de söz konusu olabileceini aktard.

Aar, geçmite de terörle mücadele kapsamnda yürütülen operasyonlarda her zaman dalarda depolanan, snaklara gizlenen silah ve mühimmatlarn bulunduunu anmsatt.

Terörle mücadelenin devam ettiine iaret eden Aar, bu silahlarn da bu mücadele kapsamnda Mehmetçik tarafndan, karda, kta zor koullarda gizlendikleri alanlardan çkarldn vurgulad.

- Yaplan her eylem dier terör örgütlerine yaryor

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) darbe giriiminden kaynakl bir istihbarat hassasiyetimiz var. ifadesini kullanan Aar, bunun maduriyetinin güvenlik güçlerince zaman zaman yaandn dile getirdi.

Aar, unlar kaydetti:

u anda DEAn yapm olduu bir eylem PKKya, PKKnn yapm olduu eylem DEAa, DEAn ve PKKnn yapm olduu eylemler FETÖye, FETÖnün yapm olduu manipülasyonlar bata DEA ve PKK olmak üzere dier terör örgütlerine yaryor. Bu sahadaki fotoraf. Bu fotorafn üstündeki fotoraf aslnda yukardaki asl hedef ve maksada hizmet ediyorlar. Burada terör örgütleri içerisinde hem dorusal hem dorusal olmayan, simetri üretmeyen i birlikleri söz konusu olabilir mi? Olabilir ki, biz bunu özellikle 15 Temmuz darbe giriiminden sonraki süreçte gördük. FETÖcülerle bir ekilde PKKllarn anlatna dair pek çok veri ve iddia ortaya çkt. Bunlardan bazlar, darbe giriimi baarlsayd PKKllar FETÖcüleri parlatmak için yurt dna çkaracaklard, snrn ötesinde bekleyeceklerdi, onlar baka yerlerde kullanacaklard gibi.

Aar, terör örgütleri arasndaki ilikiye dair fotorafn göründüünü, muhakeme yapldnda bunun anlaldna iaret ederek, ancak bu ilikiye dair bilgi, veri ve delile ihtiyaç duyulduunu belirtti.

Ana Sayfaya Git