Özel, Hayatını Kaybetti!

Ses sanatçısı Yaşar Özel, 85 yaşında hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre, rahatsızlığı dolayısıyla bir süredir tedavi gören sanatçı, Emirgan'daki evinde akşam saatlerinde yaşamını yitirdi.

Haberler 18.04.2019 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaar Özelin cenazesinin, yarn Emirgan Camisinde öle vakti klnacak cenaze namaznn ardndan Ayazaa Mezarlna defnedilecei bildirildi. Diyarbakrda 1934 ylnda dünyaya gelen Özel, orta ve lise eitimini burada tamamlad. 1955 ylnda Ankaraya gelen Özel, 1959da snavla Ankara Radyosuna girdi. Sanatç, 1979da da stanbul Radyosuna geçerek, o yllarda sesinin rengi ve farkl tarzyla Türk sanat müzii içerisinde ayr bir ekol ortaya koydu.

Usta Sanatç Yaar Özel, Hayatn Kaybetti!

MÜZ LER TAIMAK çN çALITI

çalmalarnda Türk Sanat Müziinin özünü koruyarak bugüne uygun bir anlayla tekrar yorumlayan Yaar Özel, sanat hayat boyunca müziin yeni nesiller tarafndan en doru ekilde anlalarak ileri noktalara tanmas için çalt. Özel, 2010 ylndan itibaren Kadköy Belediyesine bal Caddebostan Gönüllü Merkezinde Yaar Özel TSM Sanat Topluluunun efliini yürüterek, ayn zamanda BB Kültür Anin sanatçs olarak çeitli konserler verdi. Türk Sanat Müziini hem yurt içinde hem de yurt dnda verdii konserlerle yerli ve yabanc müzikseverlere tantan sanatç, evli ve iki çocuk babasyd.

Ana Sayfaya Git