Özel öğrencilere etniklik setleri!

MEB'den özel öğrenciler için Türkçe Dersi Uyarlanmış Etkinlikler Seti

Haberler 23.09.2021 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB), kaynatrma/bütünletirme yoluyla eitim gören örencilere yönelik yaklak 3 bin etkinliin yer ald 15 kitaptan oluan Türkçe Dersi Uyarlanm Etkinlikler Seti hazrlad.

Bakanlktan yaplan yazl açklamaya göre, MEB Özel Eitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüünce kaynatrma/bütünletirme yoluyla eitim gören örencilerin bilgiye erimelerini, bamszlamalarn seyahat etmek, bir ürün satn almak veya doktora gitmek gibi basit günlük yaam aktivitelerinde okuryazarlklarn salamak amacyla Türkçe Dersi Uyarlanm Etkinlikler Seti gelitirildi.

15 kitaptan oluan Türkçe Dersi Uyarlanm Etkinlikler Seti, müfredattaki kazanmlarn tümünü kapsayacak ekilde yaklak 3 bin etkinlikten oluuyor. 3 bin adet basm yaplarak 81 ile gönderilen sete, dijital olarak orgm.meb.gov.tr/www/ozel-egitim-uzaktan-egitim-icerikleri/icerik/1319 adresinden ulalabilir.

ÖZEL ÖRENCLER

Müfredatta yer alan kazanmlar, söz konusu sette çok küçük aamalarla kolaydan zora sralanarak yer alyor. Bu da sette her örencinin ihtiyacna cevap verecek nitelikte etkinliklerin bulunabilmesine imkn salyor. Örencilerin okuma öncesi kazanacaklar görsel ve iitsel alg, el ve göz koordinasyonu gibi birçok beceri, onlar örenmeye hazrlayacak nitelikte.

Türkçe Dersi Uyarlanm Etkinlikler Seti; örenmeye hazrlk, erken okuryazarlk, ilk okuma yazma, okuduunu anlama, yazl ifade, dinlediini anlama, sözlü iletiim gibi örenme alanlar üzerine yaplandrlm bir nitelie sahip. Set, ayrca örencilerin erken okuryazarlktan balayarak sözlü iletiim becerilerine kadar ilevsel Türkçe becerilerini gelitirmeyi de amaçlyor.

Ana Sayfaya Git