Özel şiirli pazar tezgahı

Diyarbakır’da bir pazarcı, tezgahını kadınlara yönelik sözlerle donattı, yüzde 20 indirim yaptığı müşterilerine poşetleriyle birlikte gül verdi

Haberler 09.03.2018 - 11:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

8 Mart Dünya Emekçi Kadnlar Günü, tüm dünya ve yurtta çeitli etkinliklerle kutlanrken, Diyarbakrda bir pazarc, farkndalk oluturmak amacyla dikkat çekici bir çalmaya imza att. Merkez Yeniehir ilçesinde bulunan semt pazarnda tezgah açan Mehmet Ylmaz (28), tezgahn bu kez sadece meyve ve sebzelerle deil, üzerlerine kadnlara yönelik sosyal mesajlar içeren sözler yazd etiketlerle de donatt. Bununla da yetinmeyen Ylmaz, Kendi kazancmz küçültüp, kadnlarmzn bu özel gününde deerini büyüttük sloganyla bireysel kampanya balatarak, kadn müterilerine yüzde 20 indirip yapt. Ylmaz, kadnlara alveri poetleriyle birlikte de gül vererek, günlerini kutlad. Ylmazn, tezgahndaki, Erkek devlettir, korur yönetir sahip çkar. Kadn millettir devleti yalnz bana o ayakta tutar, Kadn bilmeyene nefis, bilene nefestir ve Aslnda kadn haklar diye bir ey yoktur çünkü hak kadndan yanadr gibi sözleri ve bararak Kadnlar Gününü kutlamasn fark eden vatandalar, youn ilgi gösterdi. Ylmazn davranndan duyduklar memnuniyeti dile getiren kadnlar, kendisine teekkür edip, öz çekim yapt.

Kaybolmayan tek deer kadnlardr

18 yldr pazarclk yaptn anlatan Mehmet Ylmaz, dünyadaki kaybolmayan tek deerin kadnlar olduunu ve bunu hatrlatmak amacyla bugüne özel bir indirim yaptn ifade etti. Kadnn her gün önemli olduuna dikkat çeken Ylmaz, Onlara bir nebze olsun içinde bulunduklar psikolojik ve sosyal skntlar unutturmak için bu indirime gittim ve onlar adna bu sözleri yazdm. Sözler ilgi çekiyor. çou müterimiz kadn zaten. Hem kulaa ho gelen hem de ilgi uyandran sözler. Mutlu olabilmeleri için bugüne özel daha farkl sözler yazdm. Yüzde 20 indirimin yannda hediye olarak da gül takdim ediyorum. Dünyada kaybolmayan tek deer kadnlarmzdr onlara sahip çkp onlarn deerini bilmek lazm dedi.

Kadnlarn deerini bilen erkeklere ihtiyacmz var

Pazara alverie gelen Ece Karova, her daim kadnlarn deerini bilen erkeklere ihtiyaç olduunu vurgulayarak, unlar kaydetti:

Onlar da dourup büyüten bir annedir, bir kadndr her zaman olduu gibi. Erkeklere de ihtiyacmz var. çünkü onlarla var oluyoruz. Kadn erkek eittir demeyeceim. Kadn birazck daha üstün galiba, hem dourup, hem büyütüp hem vatana millete hayr ediyor. Umarm bütün herkes kadnlarn kymetini biliyordur. Pazarc arkadamz bugün çok güzel bir ey yapm. Bütün tezgahlar gezip buradaki onca güzel sözü gördükten sonra buradan alveri yapmak boynumuzun borcu oldu. Ona da teekkür ediyoruz ayrca.

Ana Sayfaya Git