Özel yetenek kurslarıyla!

Diyarbakırlı kızlar özel yetenek kurslarıyla üniversiteli oldu

Haberler 25.09.2021 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özel Yetenek Kurslarna katlan 8 örenci üniversiteli oldu.

Askeri okul, Polislik Meslek Yüksek Okulu (PMYO), Polis Meslek Eitim Merkezleri (POMEM), bekçilik okulu, Beden Eitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) ile Spor Liselerine yerlemek isteyen gençlere yönelik balatlan eitimlerden bin 281 kii faydaland.

8 ÖRENC ÜNVERSTEL OLDU.

Gençlik ve Spor Daire Bakanlnca, beden eitimi, askeri ve polis okullarna yerlemek isteyen gençlere yönelik açlan ücretsiz özel yetenek kurslarnda eitim gören 8 örenci BESYO parkurunda baarl olarak, hayalini kurduu üniversiteyi kazand. Beden Eitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) kursunda hazrlanan ve Mersin Üniversitesini kazanan örencilerden Bahar Gülsüm, daha önce özel kurslarda eitim gördüünü ancak verim alamadn, Büyükehir Belediyesinin açt kursta bir dönemde üniversite kazandn söyledi.

KURSLARA KATILARAK KAZANDIM

Dicle Üniversitesi Beden Eitimi ve Spor Yüksek Okulunu kazanan Aye Karaka, hayalinin BESYO okumak olduunu belirtti. Karaka, Beni bekleyen zorlu bir snavn olduunun farkndaydm. Bunun için iyi eitmenlere ihtiyacm vard. Büyükehir Belediyesinin açt kurslar duyunca çok mutlu oldum. Kurslara katlarak kazandm. Vali Münir Karaloluna ve emei geçenlere teekkür ederim dedi.

Mardin Artuklu Üniversitesinde BESYO kazanan kursiyerlerden Merve Erkaplan ise, ald eitimler sayesinde üniversiteye yerletiini ifade etti. Erkaplan, sporla ilgilenenleri Büyükehir Belediyesinin açt kurslardan faydalanmalar için çarda bulundu.

Dicle Üniversitesi Beden Eitimi ve Spor Yüksek Okulunu kazanan Didem nalcan, herhangi bir spor geçmii olmadn vurgulad. nalcan, Özel Yetenek Kurslarnda sfrdan eitim alarak hazrland ksa sürede eitim hayalini gerçekletirmenin mutluluunu yaadn anlatt. Eitmenlerinden Gülsüm Gülten Kuzu ise özel yetenek kurslaryla askeri okul, PMYO, POMEM, bekçilik okulu, BESYO ile Spor Liseleri için birçok örenciye eitimler verdiklerini anlatt.

Ana Sayfaya Git