Paketleyip getirdiler

MİT, FETÖ/PDY'nin orta Afrika ülkesi Gabon'daki yapılanmasını çökerten bir operasyonla 3 üst düzey ismi Türkiye'ye getirdi.

Haberler 11.04.2018 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli stihbarat Tekilat, Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmasnn (FTE/PDY) orta Afrika ülkesi Gabondaki yaplanmasn çökerten bir operasyon düzenleyerek örgütün 3 eleban Türkiyeye getirdi.

FETÖnün Gabon yaplanmas içindeki Osman Özpnar, brahim Akba ve Adnan Demirönal, MTin operasyonuyla ele geçirildi. Gabonun bakenti Librevilden özel uçakla getirildikleri Türkiyede adli makamlara teslim edilen elebalarn sorgusu sürüyor.

PAKETLEYP GETRLDLER

FETÖ/PDY mensuplarnn üzerinde örgütsel dokümanlar, 20 bin 800 ABD dolar, 12 milyon Orta Afrika frang (yaklak 91 bin 711 TL) ve muhtelif elektronik haberleme cihazlar bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Özpnar hakknda Ankara 5. Sulh Ceza Hakimlii ve Seydiehir Sulh Ceza Hakimlii tarafndan Silahl Terör Örgütüne Üye Olma suçundan arama ve yakalama kaytlar bulunuyor.

Gabonun bakenti Librevildeki Uluslararas Türk Gabon Okulu müdürü olarak görev yapan Özpnar, mays 2017 itibaryla Kenya çapnda faaliyet gösteren Ik Akademileri (Light Academy) adl örgüt yaplarnn eitim koordinatörü ve genel direktörü pozisyonundayd.

Özpnarn FETÖ/PDYnin Bylock haberleme uygulamasn kulland da tespit edilmiti.

Yakalanan elebalardan Demirönal hakknda da Ankara 5. Sulh Ceza Hakimlii mahkemesinin Silahl Terör Örgütüne Üye Olma suçlamasyla ald tutuklama ve yakalama kayd bulunuyor.

AFRKA AYAI çÖKERTLD

Demirönal, FETÖ/PDYnin Gabon yaplanmasna ait Ik Okullarnda (eski ad Ecole Prive International Turco-Gabon) müdür olarak görev yapyordu.

Akba hakknda ise Ankara 5. Sulh Ceza Hakimlii ile Osmaniye 2. Sulh Ceza Hakimlii tarafndan Silahl Terör Örgütüne Üye Olma suçundan arama ve yakalama kayd var.

Bylock kullancs Akba, Gabonda Ik Okullarnn genel müdürlüünü yaparken, örgütün Avrupadan Afrikaya yapt para transferi faaliyetini yönetiyordu.

Gabondaki üst düzey isimlerin 23 Martta Gabon güvenlik güçleri tarafndan gözaltna alnd örenildi.

MT, FETÖyle mücadele çerçevesinde örgütün yurt d yaplanmasn çökertmek amacyla onlarca ülkede operasyon düzenleyerek çok sayda eleban Türkiyeye getirmi ve adli makamlara teslim etmiti.

EMNYETTEK SORGULAMA

stanbul Cumhuriyet Basavcl, FETÖnün Gabon yaplanmas içinde yer ald tespit edilen üpheliler Osman Özpnar, brahim Akba ve Adnan Demirönal hakkndaki soruturmay yürüten stanbul Cumhuriyet Basavcl, dosyalar tek elde topluyor.

üpheliler hakkndaki dosyalar, stanbul Cumhuriyet Basavcl Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca ilgili kurumlardan isteniyor.

Gabonun bakenti Librevilden özel uçakla getirildikleri Türkiyede, stanbul Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesi ekiplerine teslim edilen üphelilerin ifadeleri ise önümüzdeki günlerde alnacak.

Ana Sayfaya Git