Palamut bolluğu fiyatlara yansıdı

Denizlerdeki avlanma sezonunun başlamasıyla palamut bolluğu fiyatlara yansıdı.

Haberler 02.09.2018 - 11:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Av yasann kalkmasyla denize açlan balkç tekneleri, limanlara bol palamut ve hamsiyle döndü. Balkç tezgahlarn hareketlendiren palamut, hamsi, levrek ve barbun fiyatyla hem satcy hem de vatanda mutlu ediyor.

Geçen balk mevsimini tanesi 30 liradan kapatan palamudun fiyat, bolluk nedeniyle 15 liraya kadar dütü. Denizlerin kuru fasulyesi olarak adlandrlan hamsi ise kilogram 20 liradan satlyor.

Palamut yüzümüzü güldürecek

Edirne Balk Pazar balkçlarndan Feridun Bisteren, sezona balk bolluuyla ve uygun fiyatlarla baladklarn söyledi.

Taze ve ucuz balk almak isteyen vatandalarn pazara ilgi gösterdiini belirten Bisteren, Sezonumuz hayrlsyla balad. Balkç tekneleri limanlara bol bol palamut ve hamsiyle döndü. Özellikle palamut yüzümüzü güldürecek. Bunun yannda dier balk çeitlerimiz de tezgahta mevcut. Palamut, sezona çok iyi girdi. Geçen sezon çok çkmamt. Sezon banda 15 liradan satlmas umut verici. Geçen sezon sonunda 2530 liradan satyorduk. Önümüzdeki günlerde tanesinin 78 liraya kadar düeceini tahmin ediyoruz. Vatandalarmzn ilgisi de çok güzel. Herkesi pazarmza balk almaya davet ediyoruz.

Sezondan umutluyuz

Balkç Hamza Köksoy da yeni sezondan umutlu olduklarn dile getirdi.

Denize açlan balkç teknelerinin limana kasalarca balkla döndüünü ifade eden Köksoy, Sezona balk bolluuyla baladk. çok kaliteli balklar var tezgahlarda. Özellikle palamut sezona iyi balad. Fiyat 15 liraya kadar dütü. Hamsi de çok güzel. Vatandalarmz fiyatlardan memnun. dedi.

Ana Sayfaya Git