'Pandemide Doğu ve Güneydoğu'da 180 bin korsan düğün yapıldı'

Diyarbakır Tüm Düğün Sektörü İşveren Derneği Başkanı Murat Kaçar, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde son 1 yılda düzenlenen 250 bin düğünden sadece 70 bininin düğün yapma ehliyeti olan işletmelerde gerçekleştirildiğini söyledi.

Haberler 25.02.2021 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pandemi tedbirleri kapsamnda düünlerin yasaklanmasyla birlikte zor günler geçiren salon iletmecileri ve düün yapacak çiftler, gözlerini 1 Martta balayacak kademeli normalleme sürecine çevirdi. Diyarbakr Tüm Düün Sektörü veren Dernei Bakan Murat Kaçar, 2020nin Mart ayndan itibaren düün sektörünün skntlar yaadn belirterek, Dou ve Güneydou Anadolu Bölgesinde son 1 yl içerisinde yaplan 250 bin düünden sadece 70 bini düün yapma ehliyeti olan iletmelerde yapld. 180 bin düün ise korsan dediimiz düün alanlarnda yapld ve biz düün sektörü bileenleri ile düün salonlar olarak skntlar yaadk diye konutu.

EVLENECEK çFTLERE GÜN VEREMYORUZ

Dernek Bakan Kaçar, 1 Martta kademeli olarak balayacak normalleme sürecini hatrlatarak, Bu normalleme süreciyle birlikte haftalk il baznda vaka saylar göz önünde bulundurularak hangi i yerinin ne kadar açlaca ve nasl açlacana ilikin kararlar verilecek. Bizim bu sene de bundan dolay kayglarmz var. Bu kayglarmzdan bir tanesi, korsan alanlarda yaplacak düünlerden kaynakl vakalarn artmas ve bu nedenle düün salonlarnn tekrar kapatlmasdr. Bu da bize zarar verecektir. Düün yapmay planlayan çiftlere belirsizlik nedeniyle gün veremiyoruz. Bunu çiftler açsndan düündüümüzde, bir çift en az 3 ay öncesinde düün salonunu tutar, evini tutar, eyalarn alr, hazrlklarn yapar. Haftalk deerlendirmeye göre vakann az olduu haftada düün salonlar u kriterlere göre açk olabilir, vaka saylarnn art gösterdii haftada da düün salonlar kapatlsn, dendii zaman nasl olacak? Biz u an gelen çiftlere gün veremiyoruz dedi.

Dou ve Güneydou Anadolu Bölgesinde düün sektöründe yaklak 2 milyon kiinin geçimini saladn vurgulayan Murat Kaçar, 250 bin düünün yapld Dou ve Güneydouda 180 bin korsan düün nedeniyle koronavirüs geçen yl yaz aynda pik yapt. Bizim bu sene de kaygmz, ehliyeti olmayan düün alanlarnda bu düünlerin yaplmasndan kaynakl vaka saylarnn tekrar artmas ve bunun bize mal edilmesidir diye konutu.

Ana Sayfaya Git