Panolara saldırı

DİCLE Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), Şırnak'ın Cizre ilçesinde kurduğu alçak gerilim sayaç panolarına yönelik kimliği belirsiz kişilerce yapılan saldırıların sürdüğünü ve tahrip edilen pano sayısının 46'ya çıktığını açıkladı.

Haberler 03.01.2018 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DEDAtan yaplan yazl açklamada; kaçak elektrik kullanmn önlerken, enerji kalitesini artrmak ve vatandaa kesintisiz enerji sunmak için kurulan alçak gerilim sayaç otomasyon panolarnn kaçak elektrik kullanmakta srarc olanlarn hedefi haline geldii belirtildi. Açklamada; rnakn Cizre ilçesinde 21 Aralkta 26 panonun krld toplu saldrdan bu yana hasar gören pano saysnn 46ya ulat kaydedilerek, öyle denildi:

HASAR GÖRENLER

Proje gereince sk sk arzalara ve d müdahalelere açk olan, kesintilere sebebiyet verebilen havai hatlar yer altna alyoruz. Bu sayede hem arza kaynakl kesintiler azalyor hem de enerji kalitesi artyor. Yine d müdahaleleri önlemek için yap içlerindeki ölçüm cihazlarn yer altna alma çalmasnn bir parças olarak kurulan alçak gerilim sayaç otomasyon panolarn içerisine alyoruz. Elektrik Piyasas Müteri Hizmetleri Yönetmeliinin 17nci maddesine dayanarak gerçekletirdiimiz bu uygulama sayesinde kaçak elektrik önlenerek iletim hatlar muhafaza altna alndndan kesintiler neredeyse sona ermi oluyor.

ENERJ KESNTS

Enerjisini kayt altnda kullanarak faturasn düzenli ödeyenler bu uygulamadan son derece memnun olduklar halde, kaçak elektrik kullananlar panolarmza saldrarak tahrip etmekte, böylece dier vatandalara da ciddi biçimde zarar vererek, onlar madur etmektedir. Sadece rnakn Cizre ilçesinde 21 Aralkta 26 panomuzun krld toplu saldrdan bu yana neredeyse her gece benzer saldrlar yaplyor. Son günlerde kullanlamaz hale getirilen pano says 46y buldu. Saldr yaanan mahallelerdeki vatandalar hem madur hem tedirgin. Alnan tedbirlere ramen saldrlar devam ediyor. Bu saldrlarn devam etmesi halinde ilçe geneline salkl ve kesintisiz enerji verme olana kalmayabilir. Bu sebeple Cizreli vatandalarmz, bu konuya kar duyarl olmaya çaryoruz.

Ana Sayfaya Git