Panzer eve girmiş 2 çocuk ölmüştü

Silopi'de 2017'de Yıldırım ailesinin yaşadığı evin duvarını yıkarak 7 yaşındaki Muhammed ve 6 yaşındaki Furkan kardeşlerin ölümüne neden olan zırhlı araç sürücüsü polis Ömer Yeğit'e para cezası verildi. Yeğit'i görevlendiren amiri Murat Maden ise beraat etti.

Haberler 20.06.2019 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Silopi ilçesinde, 3 Mays 2017 tarihinde evlerine giren panzerin altnda ezilerek yaamn yitiren 7 yandaki Muhammed ve 6 yandaki Furkan Yldrm kardelerin ölümüne neden olan zrhl araç sürücüsü polis Ömer Yeite para cezas verildi, onu görevlendiren amiri Murat Maden ise beraat etti.

Cizre 2nci Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumay, Cizre Belediye Ebakan Berivan Kutlu, Silopi Belediye Ebakan Süleyman avluk, Yldrm kardelerin babas Mesut Yldrm, rnak, Diyarbakr ve Bursa barolarna üye çok sayda avukat ile baz sivil toplum kuruluu üyeleri takip etti.

SANIK POLS: ELMDEN GELEN YAPTIM

ki sank polisin de hazr bulunduu durumada ilk olarak söz verilen sank polis Ömer Yeit, daha önceki ifadelerini tekrarlad. Yeit, Ben elimden geleni yaptm. Araç çalmad için kaza meydana geldi dedi.

Yldrm kardelerin babas Mesut Yldrm ise, hiçbir cezann çocuklarn geri getiremeyeceini vurgulayarak, Aclarmz dindirilebilecek ve bu tür olaylarn önüne geçilmesi için adil bir karar talep ediyoruz diye konutu.

SAVCI SORUMLULAR HAKKINDA SUç DUYURUSU STED

Ardndan mütalaas istenen iddia makam, bir önceki durumada olduu gibi taksirle ölüme sebebiyet verme suçlamasyla, 2 sank polis hakknda 2er yldan 15 yla kadar hapis cezas talebinde bulundu. Savclk, ayrca sorumular hakknda suç duyurusunda bulunulmasn istedi.

AVUKAT: BLNçL TAKSRLE CEZALANDIRILMALI

Mütalaann ardndan avukat savunmalarna geçildi. Ayn zamanda rnak Baro Bakan olan avukat Nuirevan Elçi, panzer sürücüsünün ehliyetsiz araç kullandn hatrlatt. Elçi, sanklarn bilinçli taksirden cezalandrlmasn istedi. Verilen cezalarn orantl ve eit olmas gerektiine dikkat çeken avukat Elçi, Orantsz bir ceza olursa meydana gelecek kazalarda hepimizin pay olur diye konutu.

Yldrm kardelerin avukatlarndan Rojhat Dilsiz ise sank ve tank polislerin olaydan sorumlu olarak tuttuklar dönemin lçe Emniyet Müdürü Selçuk Erdoan ve polis amiri Tuncay Tademirin de yarglanmas gerektiini iddia etti. Kazada aracn bozulmu olabileceini; ancak fazlasndan yük yüklenen aracn bozulmasna neden olanlarn da yarglanmasn isteyen Dilsiz, Olas kast vardr dedi.

EMR YERNE GETRMEK ZORUNDAYDIM

Mütalaaya kar söz alan sank Yeit, araca binmeden önce gerekli güvenlik önlemlerini aldn bildirdi. Arac sürme sertifikasnn olup olmamasnn kazay önleyemeyeceini savunan Yeit, çünkü yaplacak her eyi yaptm. Araç çalmad zaman arac durdurmak imkanszdr. Bana verilen emirleri yapmakla sorumluyum. Yazl emir aldm için emri yerine getirmek zorundaydm. Artk eski araçlar kullanlmamal. Yeni araçlarla kazalarn önüne geçilebilir diyerek kendini savundu.

lçe Emniyet Müdürlüünde çalan personellerin tümünün sertifikal olup olmadn bilemeyeceini ifade eden sank Murat Maden ise, olaydan yaklak bir saat önce lçe Emniyet Müdürü Selçuk Erdoann devriye talimatnn olduunu belirtti. Kendisinin yaral bir çocuu hastaneye kaldrdn söyleyen Maden, halen olayn etkisinde olduunu belirterek Asl yarglanmas gereken kii burada olmal. Aileye basal diliyorum. Beraat talebinde bulunuyorum diye konutu.

Arann ardndan kararn veren mahkeme, panzer sürücüsü sank Yeit hakknda taksirle ölüme sebebiyet verme suçlamasyla 2 yl 1 ay hapis cezas, onu görevlendiren amiri Maden hakknda ise beraat karar verdi. Mahkeme, Yeite verdii 2 yl 1 ay hapis cezasn, 19 bin TL paraya çevirdi.

Ana Sayfaya Git