Papağan besiciliği gelir kapısı oldu!

Evinin damında beslediği papağanları satarak gelir sağlıyor

Haberler 16.01.2021 - 00:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Mazda ilçesinde evinin damnda papaan besleyen genç, gözü gibi bakt kular çevre illere satarak gelir salyor.

Mazda ilçesi Poyraz Mahallesinde ikamet eden 19 yandaki Recep Denlinin gittii petshopta gördüü ku reyonu houna gitti. Kendi evinin damna da ku reyonu yapmak isteyen Denli, farkl papaan türlerini alarak beslemeye balad. Kulara gözü gibi bakan Denli, kular internet üzerinden satarak gelir salamaya balad. Pandemi nedeni ile evde kalan vatandalarn papaanlar daha çok tercih ettiini kaydeden Denli, evinin damnda oluturduu bölümde besledii ku türlerini arttrmay hedefliyor.

GTTM PETSHOPTAK REYON HOUMA GTT

Gittii bir petshopta gördüü reyonun houna gittiini, bu nedenle evinin damnda ku beslemeye baladn kaydeden Denli, Benim de böyle bir reyonumun ve içerisinde çeitli papaan ve kuun bulunduu bir bölümümün olmasn istedim. Burada bulduum huzuru hiçbir yerde bulamyorum. u anda 50 kuum var. Sultan papaan, muhabbet kuu, Japones, jumbo, cennet papaan, zebra ispinozu ve jumbo show gibi çeitli papaan ve kuumuz var. Her gün buraya gelip kularn yemini ve sularn kontrol edip, yemi veya suyu eksik olan kafeslere su veya yem ekliyoruz. Öte yandan oda scakln ve nemi ayarlyoruz, bakm veya tedavi gerektiren hayvanlar varsa tedavilerini ve bakmlarn gerçekletiriyoruz dedi.

NTERNET ÜZERNDEN BÖLGEDEK çEVRE LLERE SATI YAPIYORUM

nternet üzerinde anlurfa, Siirt, Batman, Diyarbakr gibi çevre illere ve ilçelere sat yaptn belirten Recep Denli, pandemi süresince kulara ilginin arttn ifade etti. Denli, Genel olarak satmz internet üzerinden çevre illere yapyoruz. Özellikle de pandemi sürecinde papaanlara ilgi artt. çocuklar olmayan aileler de buraya gelip ku veya papaan satn alp götürüyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git