Para verip PKK'ya eleman sağlamış!

DBP'li belediye başkanının "para verip gençlerin PKK'ya katılmasını sağladığı" iddiası davası açıldı.

Haberler 06.04.2017 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terör soruturmas kapsamnda tutuklanan ve para verip kandrarak gençlerin PKKya katlmalarn salad iddia edilen eski DBPli Hani Belediye Bakan Abdurrahman Zorlu hakknda 63 yla kadar hapis istemiyle dava açld.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca Zorlu hakknda 3 ayr suçtan hazrlanan iddianame, 5. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

PKKnn kuruluu, yaplanmas, KCK sistemine geçii, dier sol terör örgütleriyle i birlii ve birlemeleri hakknda detayl bilgiye yer verilen iddianamede, PKK/KCK terör örgütünün sözde krsal alanda faaliyet yürüten teröristlerle iliki ve irtibatl olduu, örgüt adna kurye ve ibirlikçilik faaliyetlerinde bulunduu gerekçesiyle gözaltna alnan Zorlunun tutukland belirtildi.

- Gençlere para verip kandrarak örgüte katlmalarn salamaktadr

ddianamede, gizli tank Sönmezin, Zorlu hakkndaki fotoraf tehis tutanana ve teröristlerle balantsna ilikin ifadelerine yer verildi.

Gizli tank Sönmez, dosyada yer alan ifadesinde unlar kaydetti:

Bu kiiyi Bakan ismi ile tanrm. Bu adam gençlere para verip kandrarak örgüte katlmalarn salamaktadr. Ayrca gençlerin beyinlerini ykayarak örgüte katlmalarn salamaktadr. 2015 ylnda Hani ile Lice arasnda dalk kesimde askerlerin teröristleri kstrmas srasnda belediye çalanlarn köylerde kanalizasyon gibi ilerin olduunu söyleyerek, krsal alana götürüp canl kalkan olarak kullanmtr.

Gizli tank imek ve Yamur ise ifadesinde, Zorlunun Hanide esnaf tek tek gezerek kepenk kapattrdn ileri sürdü.

- Teröristlerin cenazelerinde 3 gün 3 gece yemek datr

Zorlunun ölen teröristlerin cenazelerine katldn belirten gizli tanklar, Milleti kkrtarak galeyana getirir. Belediyede çalan memurlarn maalarndan keserek ölen teröristlerin cenazelerinde 3 gün 3 gece yemek datr. ifadelerini kulland.

ddianamede, Abdurrahman Zorlunun, Arnn Diyadin ilçesindeki Tendürek Danda yürütülen terör operasyonu srasnda canl kalkan eyleminde ölen Serhat Kzlay ve Cemzi Budak için 14 Mays 2015te Hani ilçesindeki merkez çay bahçesi önünde düzenlenen ve PKKnn propagandasna dönüen eyleme katld belirtildi.

Abdullah Öcalann talimatyla sözde PKKnn yasama organ konumunda olan Demokratik Toplum Kongresinin (DTK) kurulduu ifade edilen iddianamede, Zorlunun, DTKnn sözde demokratik özerklii ina etmek amacyla örgütsel çalmalara katld aktarld.

ddianamede, Zorlunun, dönemin Diyarbakrn DBPli Kocaköy Belediye Bakan Remzi çali ile 5 yl önce yapt telefon görümesinde, Mutan para toplamak için gelen bir kiiye 150 lira para verdii ve örgüt içerisinde böyle bir sektörün açld eklindeki ifadeleri de yer ald.

ddianamede, unlar kaydedildi:

Mevcut deliller dosya kapsamnda deerlendirildiinde, Zorlunun ikametinde yaplan aramalarda ruhsatsz tabanca ve mermi bulunmutur. Aramalarda örgüt yöneticilerinin yazd, örgütün ideolojisini ve amaçlarn anlatan kitaplar bulunmutur. KCK sözlemesinde örgütün karar organlar arasnda gösterilen ve Öcalann 4 ayakl paradigmasnn 3üncü ayan oluturan DTKnn faaliyetleri, gizli tank beyanlar nazara alndnda üpheli silahl terör örgütü PKK/KCKnn ideolojisini ve amaçlarn benimseyerek, örgütün hiyerarisine bal ekilde, örgütün ehir yaplanmas içerisinde faaliyet yürütmütür. Bu itibarla, silahl terör örgütüne üye olma suçunu iledii hususlarnda yeterli üphenin varlna kanaat getirilmitir. Baz tarihlerde ise 2911 sayl yasaya (Toplant ve Gösteri Yürüyüleri Kanunu) muhalefet suçunu iledii tespit edilmitir.

- stenilen ceza

ddianamede, silahl terör örgütüne üye olmak, 15 kez toplant ve gösteri yürüyüleri kanununa muhalefet ve ateli silahlarla bunlara ait mermileri satn almak, tamak veya bulundurmak suçlarndan 29 yldan 63 yla kadar hapisle cezalandrlmas istenen eski DBPli Hani Belediye Bakan Abdurrahman Zorlunun mahkumiyeti halinde Türk Ceza Kanununun ilgili maddesinde öngörülen hak yoksunluklarna hükmedilmesi talep ediliyor. Terör soruturmas kapsamnda tutuklanan Abdurrahman Zorlu, çileri Bakanlnca görevden uzaklatrlmt.

Ana Sayfaya Git