Paralar hesapta

Şubat ayı Evde Bakım Yardımları hesaplara yatırıldı

Haberler 21.02.2022 - 01:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Derya Yank, bakma ihtiyac olan engelli vatandalar ve aileleri için bu ay toplam 1 milyar 256 milyon lira Evde Bakm Yardmn hesaplara yatrdklarn bildirdi.

Yank, yapt açklamada, engellilerin öncelikle aile yannda desteklenmeleri düüncesiyle balatlan evde bakm yardmyla bakma ihtiyaç duyan ar engelli yakn olan vatandalar ve bakmn üstlendii için çalamayanlarn desteklendiini hatrlatt.

BAKIM YARDIMLARI HESAPLARDA

Engellilere yönelik politikalar aile odakl sosyal hizmet vizyonu dorultusunda gerçekletirdiklerini belirten Yank, ailelerinin yannda kalan engellilere gündüz bakm hizmeti, evde bakm yardm gibi hizmet modelleriyle destek olduklarn ifade etti.

Bakma muhtaç engelli yaknnn bakmn üstlenen yaklak 535 bin vatandaa Evde Bakm Yardm verdiklerini, bu yl ocak-temmuz dönemi için evde bakm yardmnn 1798 liradan 2 bin 354 liraya çkarldn aktaran Yank, Bakma ihtiyac olan engelli vatandalar ve aileleri için bu ay toplam 1 milyar 256 milyon lira Evde Bakm Yardmn hesaplara yatrdk. Ödemelerin tüm engelli vatandalarmza hayrl olmasn dilerim. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git