Parasını alamayınca önce dövüp sonra bir eve kapatmış

İSTANBUL'da medikal şirketi sahibi Y.S. ihalelerde yardımcı olması için para verdiği, Diyarbakır’da bir hastanede teknisyen olarak çalışan M.T.'yi kaçırıp dövdüğü iddiasıyla gözaltına alındı. Kaçırılan M.T. yolda arkadaşına "Beni kaçırıyorlar, kurtarın" diye mesaj atınca kurtarıldı. Ancak yediği dayağın etkisiyle beyin kanaması teşhisiyle hastanede tedavi altına alındı. Olayla ilgili 6 kişi yakalandı.

Haberler 11.11.2017 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gasp Büro Amirlii ekipleri tarafndan soruturulan olay polis kaytlarna göre öyle meydana geldi:

Medikal irketi sahibi Y.S. (39) iki yl önce medikal cihaz ihalesine girmek için Diyarbakra gitti. Burada bir hastanede elektronik cihazlar teknisyeni olan M.T. (36) ile tant. Y.S. ve M.T. arkada oldu. Y.S. M.T.nin çalt hastanenin medikal cihaz ihalelerine girmek istediini söyleyince M.T. yardmc olabileceini söyledi. Teknisyen M.T, ihaleler konusunda yetkinin kendisinde olduunu belirtince Y.S. ihalelere girmesi için ona para vermeye balad. M.T.ye toplamda 800 bin lira paray ödeyen Y.S. bir türlü ihalelerle ilgili gelime olmadn örenince M.T.yi arayarak parasn istedi. Teknisyen M.T., ihalelerle ilgili sorun olduunu söyleyerek Y.S.yi sürekli erteledi. Paray ödemesine ramen ihaleleri alamayan iadam Y.S. Diyarbakra giderek hastane bakehimiyle görümek istedi. Diyarbakra giden Y.S. orada M.T.yle bulutu. M.T. paray stanbulda ödeyeceini söyleyerek Y.S.yi, birlikte stanbulda dönmeye ikna etti. Y.S. ve M.T. birlikte stanbula döndü. kili, Y.S.nin Bahçelievlerdeki medikal irketine gitti. M.T.nin vaadinin doru olup olmadn örenmek için Y.S. banka hesabn kontrol etti. Hesaba 100 bin TL geldiini gören Y.S. önce adamlaryla birlikte M.T.yi dövdü. Daha sonra bir rezidans daireye götürerek kapatt.

ARKADAINA MESAJ ATINCA POLS HAREKETE GEçT

Bu srada bir frsatn bulan M.T. bir arkadana Beni kaçryorlar. Galiba öldürecekler, kurtarn yazl bir mesaj att. Arkadann polise haber vermesi üzerine Küçükçekmecede bir rezidans dairesine yaplan operasyonda kaçrlan M.T. kurtarld.

REHNE BEYN KANAMASI GEçRD

Gasp Büro Amirlii, Rehine Kurtarma ve Müzakare timlerinin kurtard M.T. nin, yar baygn bir halde bulunduu ve beyin kanamas tehisiyle tedavi altna alnd örenildi. Olayla ilgili iadam Y.S. ile birlikte biri kadn toplam 6 kii gözaltna alnd. Gözaltna alnan Y.S. polise verdii ifadesinde alacan tahsil etmeye çaltn söyledi. üpheli Y.S. ile birlikte gözaltna alnan G.A. (33), S.T. (31) M.A. (27), H.Y. ve kz arkada Ü.Y. Gasp Büro Amirliindeki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edildi.

Ana Sayfaya Git