Paris suikastları sanığı Güney öldü

Fransa’nın başkenti Paris’te PKK bağlantılı 3 kadını öldürdüğü iddia edilen Ömer Güney, duruşmasına 36 gün kala öldü. Daha önce beyninde tümör olduğu saptanan Güney’in ölümünün ardından, öldürülen PKK’lıların aileleri ortak bir açıklama yaparak, "Neden bugüne kadar ifadesi alınmadı?" sorusunu yöneltti.

Haberler 19.12.2016 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

FRANSAnn bakenti Pariste, 9 Ocak 2013te Kürt Enformasyon Merkezinde PKK balantl Sakine Cansz, Fidan Doan ve Leyla aylemezi öldürme suçuyla tutuklu bulunan tek sank olan Ömer Güney (34) öldü. 5 Aralk tarihindeki durumas ertelenen ve davasnn görülmesine 36 gün kala ölen Güneyin uzun süredir ciddi salk sorunlar yaad biliniyordu.Paris suikastlar san Güney öldü

BEYNNDE TÜMÖR VARDI

Güneyin beyninde bir tümör vard ve daha önce de hastaneye sevk edilmiti. Güneyin belli bir süredir durumunun arlamas nedeniyle hafta banda tahliye talebinde bulunduu da edinilen bilgiler arasnda. Fransz makamlarndan konuya ilikin olarak önceki geceye kadar resmi bir açklama gelmezken adli kaynaklar Güneyin Paristeki Pitie Salpetriere hastanesinde öldüünü belirtiyor.

Bandan bu yana Cansz, Doan ve aylemezi öldürdüünü inkr eden Güneyin durumasnn 23 Ocak - 24 ubat 2017 arasnda yaplmas öngörülüyordu. Güneyin yarglanmasna, olayn üzerinden dört yl geçmesine kar balanamamas davaclarn avukatlar tarafndan youn ekilde eletiriliyordu. Bir açklama yapan avukatlar Sylvie Boitel, Antoine Comte, Virginie Dusen, Jan Fermon ve Jean-Louis Malterre, Fransann bir kez daha topraklar üzerinde yabanc istihbarat servisleri tarafndan ilenmi siyasi nitelikli bir suçu yarglayamamasndan dehet duyduklarn vurguladlar.

Paris cinayetlerine ilikin soruturma srasnda Milli stihbarat Tekilatnn (MT) rolü olduuna yönelik iddialar gündeme gelmiti. 3 PKKlnn öldürülmesiyle ilgili soruturmay yöneten Paris savcl kaynaklar, Fransz basnna MTin öncelikli olarak Sakine Cansz hedef alan cinayetin tasarlan ve hazrlan aamasna katldn düündüklerini söylemilerdi ancak kaynaklar, MT ajanlarnn bu cinayete amirlerinin emriyle dorudan ya da MTin imajn bozmak amacyla MT yönetiminden habersiz veya bar sürecine zarar vermek amacyla katldklarna dair yeterli kant olmadnn da altn çizmiti.

ALELERDEN TEPK

Öte yandan Cansz, Doan ve aylemezin aileleri tarafndan yaplan ortak açklamada, durumdan Fransz makamlarn sorumlu tuttu. Açklamada, suikastlarla ilgili soruturmann 2015 ylnda tamamland ve Fransz makamlarn Güneyin salk sorunlarndan haberdar olduu hatrlatlarak, Neden 2017 Ocak ay beklendi? 5 Aralk tarihi bilinçli olarak m 23 Ocak 2017ye ertelendi denildi. HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen ise Twitter hesab üzerinden u mesaj paylat: HDP genel merkezini yakt halde serbest kalan evinde, Paris katliamn yapan Ö. Güney cezaevinde ölü bulundu. Piyonlarla konu örtülüyor mu?

Ana Sayfaya Git