Park ve yeşil alanlar gece ilaçlanıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların gün içinde oturma, dinlenme, çocukların ise oynamak için kullandığı park ve yeşil alanlarda zararlı böcek ve sineklere karşı gece geç saatlerde ilaçlama çalışması yürütüyor.

Haberler 29.06.2019 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Park ve Bahçeler Daire Bakanl, vatandalarn gün içinde oturma, dinlenme, çocuklarn ise oynamak için kulland park ve yeil alanlarda zararl böcek ve sineklere kar gece geç saatlerde ilaçlama çalmas yürütüyor. Park ve Bahçeler Daire Bakanlna bal 18 kiilik ekip 6 araçla kent merkezinde bulunan 17 park, 4 ormanlk alan, Devegeçidi piknik alan, Kayapnarda bulunan meyve bahçesi ile ana arterlerdeki aaçlar ve çimlerde vatandalarn saln korumak için ilaçlama yapyor. 10 günlük periyotlarla sürdürülen çalmalar, scaklklar bitene kadar devam edecek.

LAçLAMA SÜRÜYOR

Park ve Bahçeler Daire Bakanlnda görevli Kadri eker, havalarn snmayla birlikte ilk önce parklarda yabanc ot baladklarn belirtti. Yabanc ot temizliinin ardndan düzenleme ve yeillendirme çalmalar yaptklarn belirten eker, vatandalarn rahatsz olmamas ve ilaçlarn vatandalarn sal üzerinde olas bir alerji oluturmasn engellemek amacyla parklarda ilaçlama çalmalarn gece saat 12den sonra yaptklarn anlatt. 18 kiilik ekip ve 6 araçla 10 günlük periyotlarla çaltklarn dile getiren eker, çalma alanlar haricinde vatandalarn talepleri üzerine site içlerindeki ve kafe önlerindeki yeil alanlar da ilaçladklarn vurgulad. eker, gece yaplan ilaçlamadan kaynakl parklar kullanan yurttalardan olumlu tepkiler aldklarn aktard.

Ana Sayfaya Git