Parklar özgürleşiyor!

Bağlar Belediyesi, parkların görüntüsünü bozan yapı ve tel örgüleri kaldırıyor.

Haberler 04.10.2019 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Balar lçe Belediyesi, kentteki dinlenme parklarnn etrafnda ve içerisinde izinsiz ekilde monte edilen tel örgüleri kaldryor.

Bakmsz halde bulunan ilçedeki dinlenme parklarn titiz bir çalmayla modern bir hale getiren, son teknolojik imkanlarla aydnlatma sistemleri monte ederek vatandalar için cazip dinlenme alanlar haline getiren Balar Belediyesi, parklarn içerisinde ya da yakn çevresinde izinsiz ekilde oluturulan görüntü kirliliine izin vermiyor. Belediyenin Yap Kontrol Müdürlüüne bal kaçak ekipleri, parklarn estetiini bozarak görüntü kirlilii oluturan tel örgüleri kaldryor. Son olarak Gulan Parknda bir vatanda tarafndan monte edilen tel örgüler kaldrld, vatandalara konuyla ilgili uyarlar yapld.

PARKLARIN GÖRÜNTÜSÜ

Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, izinsiz ve kanunsuz ekilde bu ilemi yapan vatandalar ikna ederek vatandalarn dinlenme alanlarnn estetiini koruduklarn söyledi. Bakan Beyolu, Bakmsz olan parklarmz yeniden modernize ederek vatandalarmza layk dinlenme alanlar haline getiriyoruz. Modern aydnlatma sistemleriyle donattmz parklarmz ayn zamanda görüntü kirliliinden de korumaya özen gösteriyoruz. Tel örgü ya da kaçak yap ina edenleri ikna ederek sorunu çözüyoruz. Tüm vatandalarmz bu konularda duyarl olmaya davet ediyoruz. çünkü buralar vatandalarmzn ortak dinlenme alanlardr dedi.

Ana Sayfaya Git