Pasaportlarda "parmak izi" dönemi

Türkiye ile AB arasındaki mutabakat doğrultusunda hazırlanan ve çiplerinde parmak izi verilerini içeren pasaportlar bugünden itibaren verilmeye başlanacak

Haberler 01.11.2016 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye ile Avrupa Birlii arasndaki mutabakat dorultusunda hazrlanan ve çiplerinde parmak izi verilerini içeren pasaportlar bugünden itibaren verilmeye balanacak.

çileri Bakanl yetkililerinden alnan bilgiye göre, Türkiye ile AB arasnda varlan mutabakata göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandalarnn Schengen üyesi ülkelere vizesiz seyahat edebilmesi için artlardan biri olan ABye uyumlu yeni pasaportlar hazrland.

BUGÜNDEN TBAREN

çiplerinde parmak izi verileri içeren pasaportlar bugünden itibaren verilecek. AB ile vize muafiyeti çerçevesinde, mevcut pasaportlar, parmak izi verilerinin yüklü olmamas nedeniyle, AB artlarna uyumlu deildi. Uygulamaya konulacak yeni pasaportlarn hazrlklar Emniyet Genel Müdürlüü Pasaport ve Güvenli Belge Daire Bakanlnca, 1 Haziranda tamamland. Ancak mevcut pasaportlarn tüketilmesi amacyla uygulama için 1 Kasm tarihi beklendi. Yeni pasaportlarn çiplerinde, biometrik data ve kiinin parmak izinin yan sra kiiye ait ad, soyad, doum yeri-tarihi, uyruk, kimlik ve pasaport numaras, cinsiyet gibi kiisel veriler de bulunacak.

Ana Sayfaya Git