Pasta yerine çiğ köfte kesti

Batmanlı Barış Ekinci sosyal medyadan tanıştığı ve Müslümanlığı seçip "Esma" adını alan Alman vatandaşı ile memleketinde düzenlenen düğün ile dünyaevine girdi

Haberler 26.03.2019 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Müslüman olan ve yaamn Batmanl Bar Ekinci ile birletiren Alman gelin, düzenlenen düün töreninde ya pasta yerine çi köfte kesti.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinde ngiliz Dili ve Edebiyat Bölümünde okuyan Ekinci, sosyal medyadan tant Almanyada sosyoloji eitimi alan Nicolett Tobias ile arkada oldu.

Yaamlarn birletirmeyi kararlatran gençlere aileleri de destek verdi. Müslümanl tercih eden Tobias, ismini de Esma olarak deitirdi.

Genç çift, Batman Öretmenevinde düzenlenen düün töreni ile dünyaevine girdi.

Damadn 30 yllk çi köfte ustas babas ise genç çifte sürpriz yaparak çifte köfte yourdu. Düünde ya pasta kesmeye hazrlanan genç çift, sahneye getirilen bir metre uzunluundaki çi köfte hamurunu görünce aknlk yaad.

Ekinci çifti, damadn babas tarafndan hazrlanan çi köfteyi kesti.

çi köfte daha sonra davetlilere ikram edildi.

Damat Bar Ekinci, yaad mutluluu dile getirerek, einin kendisine Almanca, kendisinin de eine ngilizce örettiini belirtti.

Ekinci, bu sayede tantklarn, görümelerinde einin kendisine skça slamiyet ile ilgili sorular sorduunu anlatarak, Kültürümüz ve dinimizle ilgili sorular oldu. Sorularna içtenlikle yant veriyordum. slamiyete scak bakmaya balad ve bu sayede slamiyeti seçti, Müslüman oldu. dedi.

Batmanda yaayacaklarn aktaran Ekinci, Ülkemizi seviyoruz. Eitimimizi tamamlamayacaz. diye konutu.

Ekinci babasnn çi köfte ustas olduunu vurgulayarak kendilerine unutamayacaklar bir sürpriz yaptn söyledi.

çi köfte bir yaam felsefesi, bir yaam tarzdr. Ailece çi köfteyi seviyoruz. Eim de ayn ekilde çi köfteyi seviyor. Pasta yerine çi köfteyi görünce ardk tabii. Daha önce hiç görmediimiz bir eydi. diyen Ekinci, düünde çi köfte yemenin güzel olduunu kaydetti.

Ana Sayfaya Git