Patlamaya hazırdı!

DİYARBAKIR'ın Hazro İlçesi'nde, Koçbaba mevkiinde yol kenarına tuzaklanan, 3 mutfak tüpü ve 150 kilogram amonyum nitratla güçlendirilmiş halde bulunan el yapımı patlayıcı, kontrollü bir şekilde imha edildi.

Haberler 14.12.2016 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hazro lçesinde Koçbaba mevkiinde, karayolu kenarna teröristlerce tuzaklanm halde bulunan ve 150 kilogram amonyum nitrat ile güçlendirilmi el yapm patlayc, güvenlik görevlileri tarafndan kontrollü olarak imha edildi. Konu ile ilgili Diyarbakr Valiliince yaplan yazl açklamada, öyle denildi:

FACA ÖNLENM OLDU

Diyarbakr ili snrlar içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütünün son zamanlarda yapm olduu terör eylemleri neticesinde vatandalarmzn, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarn kullanmalar olumsuz olarak etkilenmektedir. Diyarbakr l Jandarma Komutanl tarafndan; öncelikle vatandalarmzn can ve mal güvenliinin salanmas, mevcut huzur ve güven ortamnn devam ettirilmesi, vatandalarmzn her türlü terör eylemlerinden korunmas, seyahat etme haklarn rahatlkla kullanmas maksadyla her türlü tedbir alnmaktadr. Bu tedbirler kapsamnda icra edilen mayn ve el yapm patlayc aramas esnasnda; Hazro lçesi Koçbaba Mevkiinde bulunan karayolunun kenarna gömülü vaziyette, 3 adet 12 kilogramlk tüp içerisinde, 150 kilogram amonyum nitrat ile güçlendirilmi el yapm patlayc düzenei tespit edilmi, tespit edilen el yapm patlayc düzenei patlayc madde imha timi tarafndan emniyetli bir ekilde patlatlarak imha edilmitir. Patlama sonras herhangi bir can ve mal kayb yaanmamtr. Bölgemizde yaayan vatandalarn seyahat özgürlüünü huzur ve güven içerisinde, rahatlkla kullanabilmesini salamak amacyla, teröristle mücadele kapsamnda yürütülen faaliyetlere kararllkla devam edilmektedir.

Ana Sayfaya Git