Pazar hala ateş pahası

Havaların ısınmasıyla birlikte sebze ve meyve fiyatlarında geçen haftalara oranla düşüş yaşansa da vatandaş durumdan memnun değil; "pazar hala ateş pahası" dedirtiyor.

Haberler 26.04.2019 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sebze ve meyve fiyatlarnn yüksek olmas dar gelirli vatandalar madur ederken havalarn snmasyla birlikte sebze ve meyve fiyatlarnn geçen haftalara oranla dümesi bile halk memnun etmedi. Bata soan, patates, biber ve domates olmak üzere sebze fiyatlarnn geçen senelere oranla 3-4 kat arttn savunan vatandalar, havalarn snmasyla birlikte umudunu önümüzdeki günlere balad.

Pazar esnaf ise fiyatlarn yüksek olmasnn kendilerine bir faydasnn olmadn savunarak bu durumun satlarn yar yarya düürdüüne dikkat çekti. Semt pazar esnaf, sebze ve meyve fiyatlar ile ilgili düüncelerini aktard.

Kendisinin de fiyatlardan memnun olmadn ifade eden semt esnafndan Ahmet Kurt, Bu yamurlar dinmeden, güne çkmadan fiyatlar ucuzlamaz. Sürekli yamur yadndan dolay mal gelmiyor. anlurfada ya olduundan dolay Urfa ürün toplamyor, gelen ürünler dardan geliyor. Geçenlerde hava bahar gibi oldu, yeillik fiyatlar hemen dütü. u an yeniden yamur yad için fiyatlar yükseldi. Malzemeler Mersin tarafndan geliyor. Tarla sahipleri yamurlardan dolay ürünlerini kaldramyor. Biz de fiyatlardan memnun deiliz, aldmz fiyattan satyoruz. Örnein taze fasulyeyi 9 liradan alp 10 liradan satyoruz. Zaten 4-5 eleman çaltryoruz, bunun poeti var. diye konutu.

Fiyatlarn geçen haftaya oranla dütüüne dikkat çeken Pazarc Halil Ölmez, Geçen hafta domates 6 lirayd imdi 3,5 liraya dütü. Biber 10 lirayd, imdi 5 liraya dütü. Salatalk 6 lirayd, imdi 3 liraya dütü. Nedeni ise üretimin fazla olmamasndan dolaydr. Geçen hafta domates iyi olmamasna ramen 6 lirayd, bugün 3 lira olmasna ramen müteri almyor. Mays aynda fiyatlar ucuzlar. Urfa, Birecik ve Antepin ürünleri geldii zaman ucuzlar. imdi ktr, kimsede para yok. Kimse üretim yapmyor. Eskiden Karaaliden salatalk geliyordu, kn salatalk 2 ya da 3 lirayd, imdi Antalyadan salatalk geliyor. Bunun nakliyesi, içilii ve poet masraf var. dedi.

Pazardaki fiyatlardan ikyet eden emekli memur Eyüp Altundal, Fiyatlardan memnun deiliz, fiyatlar halen ucuzlamad. Fiyatlarn ucuzlamasn bekliyoruz. Bir emekli için fiyatlar pahal, bir ey alamyoruz. Geçen haftalarda 100 lira alveri yapardk, imdi 55 liraya dütü ama halen fiyatlarn dümesi lazm. htiyaçlarmz tam olarak karlamyoruz. Havalar yava yava snmaya balad, durum biraz iyi oldu. Fiyatlar biraz daha aa düerse fakir, fukara alveri yapar. ifadelerini kulland.

Yamur çok yad, millet az ekin ektiinden dolay fiyatlar yüksek oldu

Havalarn snmasyla birlikte yeni mahsullerin gelmesiyle fiyatlarn düeceini belirten pazar esnafndan Ali Beler, Bu sene fiyatlar yüksek ama fiyatlar dümeye balad. Fiyatlar neden yüksek? Yamur çok yad, millet az ekin ektiinden dolay fiyatlar yüksek oldu. Kimileri sebze fiyatlarnn yüksek olmasndan dolay Erdoan suçluyor. Tayyip Erdoan ile alakas yoktur. Ürünler az ekildiinden dolay fiyatlar yüksek oldu. imdi fiyatlar dümeye balad. Patlcan 15 gün önce 12 lirayd 3 liraya dütü. Havalar snd için fiyatlar dümeye balad. Patates ve soan az ekildii için fiyatlar yüksek oldu. Geçen sene patates ve soan ekenlerin ürünleri çürüdüü için bu sene kimse fazla ekmedi. Bir hafta içerisinde yeni mahsullerin çkmasyla birlikte fiyatlarn düeceini umuyoruz.

Havalar güzel olursa sebze ve meyve fiyatlarnn ucuzlayacana inanyoruz

Fiyatlarn yüksek olmasn hava artlarna balayan Necdet Yldrm ise, nallah fiyatlar daha iyi olacak. Bugün biraz pahal gibi geliyor, esnafn ii tamamen krktr. Biz bunun farkndayz. Bende berberim esnafn halini iyi anlyoruz. Havann yal olmasndan dolay ve buna benzer sebeplerden dolay fiyatlar yüksek oldu. Bu Allahn bir vergisidir. nallah havalar güzel olursa sebze ve meyve fiyatlarnn ucuzlayacana inanyoruz. Fiyatlarn yüksek olmasn hava artlarna balyorum. Yamurun çok olmasndan dolay seralara girilemedi. dedi.

Tanzim sat noktalarnn hal pazar esnafn bitireceini savunan Yldrm, Ben tanzim sat noktalarna karym. Tanzim kurulursa benim pazarc esnafm ne yapar? Hal pazarndaki esnafmz ne yapar? Hal pazar esnaflarn kapatmayn, onlarn ekmeiyle oynamayn. Bunu yaparsanz insanlara yazk olur. htiyaçlarmz karlayamyoruz, ilerimiz çok durgun olduu için hayat çok pahal. u anda ekonomik olarak çok zor durumdayz. dedi

Mahmut Akça ise domatesin fiyatnn yüksek olduunu belirterek, Fiyatlar u an normal, sadece domates fiyatlar yüksektir. nallah o da haftaya düer. Salatalk ve patlcan 2,5 liraya, biber 8 liraya dütü. Fiyatlarn yüksek olmasnn sebebi maln gelmemesidir. diye konutu.

Ana Sayfaya Git