‘Pedagoga’ yalan beyandan suç duyurusu

Diyarbakır’da çocuklarının velayeti için dava açan Şaban Yoldaş, çocuğunun kullanmadığı ifadeleri kullanmış gibi rapor hazırladığını öne sürdüğü Pedagog E.Ö. ve Sosyal Çalışmacı S.A. hakkında, yanlış rapor tutarak “görevini kötüye kullandığı” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Haberler 03.10.2017 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrl aban Yolda, 7 yl önce ei A.B. ile mahkeme kararyla boand. Bu evlilikten doan iki çocuun velayeti mahkeme kararyla anne A.B.ye verildi. Ancak anne A.B., çocuklara bakamadn söyleyerek, çocuklar babalar aban Yoldaa gönderdi.

RAPORA TRAZ ETT

Baba aban Yolda ise çocuklarnn velayetini almak için dava açt. Ei A.B.nin onay ile mahkeme çocuklarn velayetini baba aban Yoldaa verdi. Yllar sonra ise, anne A.B., çocuklarn yeniden alabilmek için velayet davas açt. Diyarbakr 1. Aile Mahkemesi, görülen durumada, çocuklarn geçici velayeti anneye verildi. çocuklarn velayetinin kimde kalacana dair dava süreci devam ederken, mahkemenin çocuklarn velayeti için nihaiyi kararn vermesi için çocuklar pedagoga sevk edildi.

çocuklar sevk edildikleri pedagogda ifade verdi. Hazrlanan rapora göre, çocuklardan E..Y. (12) annesinin yannda kalmak istediini beyan etti. çocuklardan A.Y.nin (10) raporunda ise, u ifadelere yer verildi:

çOCUUM BÖYLE SÖYLEMED

A.Y. ile yaplan görümede, 10 yanda olduunu, Ali Kuçu lkokulu 3. snf örencisi olduunu, anne ve babasnn ayr yaadklarn, kendisinin ve kardeinin annesiyle birlikte yaadklarn, anneannesinin ayr bir evde yaadn ancak bazen kendilerine geldiini, daha önce kardeiyle birlikte annesinde yaadklarn, u anda babasn görebildiini, hem annesini hem de babasn çok sevdiini, onlarn da kendisini çok sevdiini, babasnn Balarda oturduunu, babasnn evinin fazla güzel olmadn, annesinin evinin güzel olduunu ve burada mutlu olduunu ifade etmitir.

SUç DUYURUSUNDA BULUNDU

Ancak baba aban Yolda, pedagog raporunda yer alan ifadelerin çocuu A.Y.ye ait olmadn iddia ederek, Pedagog E.Ö. ve sosyal çalmac S.A. hakknda Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulundu. Yolda suç duyurusu dilekçesinde, Kzmn beyanna diyeceim yoktur. Ancak oluma Hangi okula gidiyorsun, yan kaç, kaçnc snfa gidiyorsun gibi sorular sormu. Rapora art niyetli olarak annesinin yannda kalmak istedii yazlmtr. Sosyal çalmac ev ziyaretinde A.Y.nin kimin yannda kalacana ilikin soru sormayacaklarn beyan ettiler. Olum A. yanndayd. Eski eim A.B. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlna bal Diyarbakr çocuk Destek Merkezinde çalmaktadr. Eim, pedagog ve sosyal çalmac ayn kurumda çalmaktadr. A.B.nin avukat ise avukat olmadan önce adliyede katip olarak çalmaktayd. Bu üpheliler eski eimden ve avukatndan etkilenmilerdir ifadelerinde bulundu.

Verdii dilekçenin ardndan ifadesine bavurulan Yolda, Raporda A.Y.nin Ben annemle beraber yayorum. Babamn evi kötü, annemin evi güzeldir, ben anemin yannda mutluyum eklinde sözler yazldn gördüm. Ancak, olum kesinlikle bunlar söylemediini ve benimle kalmak istediini belirtmitir. Bu ekilde yanl rapor tutarak görevlerini kötüye kullanan Diyarbakr Aile Mahkemesinde görevli pedagog, E.Ö. ve sosyal çalmac S.A.dan ikayetçiyim dedi.

Ana Sayfaya Git