Pedallar şehit polis memuru Ali Öztürk için çevrildi

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki bisiklet takımı, Siverek Kaymakamı Mustafa Çiftçiler'den aldıkları Türk bayrağını şehit polisin kabrine ulaştırmak için yola çıktı.

Haberler 14.09.2019 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Siverek ilçesindeki bisiklet takm, PKKl teröristler tarafndan 2015 ylnda düzenlenen saldrda ehit olan polis memuru Ali Öztürkü, ehadetinin 4üncü ylnda anmak için pedal çevirdi.

Türkiye Bisiklet Federasyonunun Rize çayeli Kriteryum Yol Yarlarnda Yldz B Klasmannda Türkiye ampiyonu olan Siverek Bisiklet Takm, Siverek Kaymakam Mustafa çiftçilerden aldklar Türk bayran ehit polis memuru Öztürkün kabrine ulatrmak için yola çkt.

35 kilometre pedal çeviren bisiklet takm, ehit polisin Diyarbakrn çermik ilçesine bal Gürüz Mahallesindeki kabrine geldi. ehit yaknlar ve mahalle sakinlerinin de katld anma töreninde, okunan Kuran- Kerimin ardndan dua edildi.

Daha sonra Türk bayra, Halk Eitim Müdürü Mahmut Klar tarafndan ehit polisin olu Burak Öztürke verildi. Bayrak teslimi srasnda duygulu anlar yaayan Öztürkü yaknlar ve çevredekiler teselli etti.

Siverek Halk Eitim Merkezi Müdürü Klar, gazetecilere yapt açklamada, ehitleri hiç bir zaman unutmayacaklarn belirterek, Bu mübarek günde aziz ehidimizin yannda bulunmaktan gurur duyuyoruz. Ali Öztürk, 2015 ylnda bölücü ve hain terör örgütü tarafndan ne yazk ki ehit edildi. Kendisini anmak ve yeniden hatrlamak, unutulmadn göstermek ve ailesine tekrar basal dilemek için Siverek Bisiklet Takm ile geldik. Öncelikle bisikletleriyle buraya gelen kardelerime teekkür ediyorum. Kuran- Kerimin de dedii gibi ehitler kesinlikle ölmez ve diridirler, fakat biz onlar göremiyoruz. Onlarn burada olduunu ve diri olduklarn biliyoruz. Bizler de kendilerine önem verdiimizi göstermek ve gençlerimize bunu hatrlatmak için bu etkinlii düzenledik. dedi.

Bisiklet takmndan 14 yandaki Emre anl ise ehit polis Ali Öztürkü anmak ve unutturmamak için etkinlie katldn ifade ederek, Burada olmaktan gurur duyuyorum. Ailesine basal diliyorum. diye konutu.

Siverek ehit Aileleri ve Gazileri Yardmlama ve Dayanma Dernei Bakan Yardmcs olan gazi Hüseyin Gazi Aksoy, ehit polisimiz Ali Öztürkü ehadetinin yl dönümünde kabri banda anmaya geldik. ehidimize rahmet, ailesine sabrlar diliyoruz. ehit ölmez, vatan bölünmez diyoruz. Bunu herkes böyle bilsin. ifadelerini kulland.

- ehit ailesinden oturma eylemi balatan ailelere destek

Törene katlanlara teekkür eden ehit polis memuru Öztürkün aabeyi Zeynel Abidin Öztürk ise unlar kaydetti:

ehit ailelerinin aclar ate gibidir, ne zaman açarsan o zaman yakar. Bunu içinde gizler ve kimseler bilmez ama tabii bu tür özel günlerde farkl duygular yaanr. Bizi böyle bir günde yalnz brakmayan herkese teekkür ediyorum. Burada özellikle bir konuya daha deinmek istiyorum. Diyarbakrda PKKnn uzants HDP l Tekilatnn önünde çocuklar daa kaçrlm annelerin oturma eylemleri var ve biz onlar destekliyoruz, herkesin de destek olmas lazm. Bizim yüreimiz yand ama onlarn yanmasn. Bu tür skntlara destek olursak, bu gençlerin daa çkmasn özlemi oluruz.

Polis memuru Ali Öztürk, 2015 ylnda Silvanda PKKl teröristlerce polis ekibine yönelik roketatarl saldrda ehit olmutu.

Ana Sayfaya Git