Pedallar Milli Birliğe döndü

Diyarbakır'da pedallar "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" için çevrildi

Haberler 15.07.2021 - 01:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda gençler 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolaysyla düzenlenen bisiklet turunda tarihi mekanlarda pedal çevirdi.

Dicle Üniversitesi (DÜ) Salk Kültür ve Spor Daire Bakanl bünyesinde faaliyet yürüten Dicle Üniversitesi Bisiklet ve Doa Sporlar Kulübü tarafndan düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Bisiklet Turu etkinlii için yaklak 80 bisiklet tutkunu, Dakap Meydannda topland.

Etkinlikte konuan DÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, üniversite olarak bu yl 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününe yönelik youn etkinlik düzenlediklerini söyledi.

PEDALLER MLL BRLE çEVRLD

Üniversitenin her fakülte ve bölümlerinde o günün anlam ve önemini anlatan toplant ve konferanslarn yapldn ifade eden Karakoç, bu kapsamda kentin dört bir yanndan gençlerin katlmyla bisiklet turu gerçekletirdiklerini belirtti.

Karakoç, 15 Temmuzda milletin bugüne kadar görmü olduu en büyük ihanetlerden biriyle karlatk. nallah o günleri bir daha yaamayz, görmeyiz. Bunun için de devlet kurumlar, kurulular, üniversite ve sivil toplum kurulular bir araya gelip, gençlerimize 15 Temmuz bilincini yerletirerek, o günleri bir daha yaamamak için elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekiyor. dedi.

Bir daha o günlerin yaanmamas için neler yaplmas gerektiinin iyi bilinmesinin önemine iaret eden Karakoç, 15 Temmuzun unutulmamas gerektiine vurgu yapt.

TARH GÜZERGAHTA PEDALLER

Etkinlie katlan gençlerden Vahit Karagülle, yaplan her etkinliin hain darbeyi zihinlerde canl tuttuunu ifade ederek, 15 Temmuzda yaplan hain darbe giriimine karlk Türk milletinin ve gençliin gücünü hep birlikte mücadele ederek, sergiledik. Allah bugünleri bir daha devletimize, milletimize, vatanmza, hiç kimseye yaatmasn. diye konutu.

Konumalarn ardndan Dakap Meydanndan bisikletleriyle hareket eden gençler tarihi Keçi Burcu, Hevsel Bahçeleri, Hazreti Süleyman Camisinin bulunduu güzergah takip ederek çkaleye ulat.

Burada bir süre mola veren gençler daha sonra etkinliin son dura olan DÜ Beden Eitimi Spor Yüksekokulu önüne kadar pedal çevirdi.

Ana Sayfaya Git