Pençe harekatı!

Pençe Harekâtı'nda PKK'ya ait EYP düzenekleri ve malzemeler ele geçirildi.

Haberler 08.06.2019 - 11:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MLL Savunma Bakanl, Irakn kuzeyindeki Hakurk bölgesinde sürdürülen Pençe Harekatnda, PKKl teröristlerce kullanlan 2 maara ile bir snakta EYP düzenkleri ve çok sayda malzemenin ele geçirildiini açklad.

Bakanlktan yaplan yazl açklamada, Türk Silahl Kuvvetlerinin Irakn kuzeyindeki Hakurk bölgesinde yürüttüü Pençe Harektnn baaryla devam ettii bildirildi. Harekat kapsamnda terör örgütü PKKya ait iki maara ile kadn teröristler tarafndan kulland anlalan bir snak tespit edildii kaydedilen açklamada, u ifadelere yer verildi:

Maaralarda ve snakta; 470 adet 12.7 milimetre mühimmat, kullanma hazr durumda 10 EYP düzenei, 2 çuval EYP için hazrlanm pil bloklar, 34 adet fünye, patlayc yapmnda kullanlabilecek 4 varil amonyum nitrat, 6 el telsizi, 10 gaz maskesi, 48 jelikan (20 litrelik) benzin, güç kayna 3 akü, çok sayda jeneratör kablosu, 2 paratoner, 300 metre bakr tel, 650 metre elektrik kablosu, 1 çanta shhiye malzemesi ile örgütsel dokümann yannda çok sayda gda ve yaam malzemesi ele geçirildi. Ayrca araziye saklanm olarak 10 kutu (toplam 400 adet) 14.5 milimetre doçka mühimmat ele geçirildi.

Açklamada ayrca, ele geçirilen malzemelerin Mayn ve El Yapm Patlayc Tespit mha Timi (MET) tarafndan kontrollü patlama ile imha edilerek kullanlmaz hale getirildii belirtildi.

BAKANLIK GÖRÜNTÜ PAYLATI

PKKnn 2 snann imha edildii operasyonda kullanlan ATAK helikopterinin gece görüntüsü paylald. Görüntüde, belirlenen hedeflerin vurulduu anlar yer alyor.

Ana Sayfaya Git