Pençe harekatı sürüyor; 68 ölü

Pençe Harekâtında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 68 oldu. Hakkari kırsalında İl Jandarma Komutanlığınca 3 örgüt üyesini etkisiz hale getirdiği operasyonda 3 asker şehit oldu.

Haberler 15.07.2019 - 01:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Savunma Bakanl, Pençe Harektnda bir maarada teröristlere ait 3 cesedin bulunmas ile birlikte etkisiz hale getirilen terörist saysnn 68e ulatn açklad. Hakkari krsalnda l Jandarma Komutanlnca 3 teröristin etkisiz hale getirildii operasyonda 3 asker ehit oldu

68 PKKLI ETKSZ

Bakanln Twitterdaki hesabndan yaplan açklamada, temas salanan 4 teröristin 1i yaral olmak üzere etkisiz hale getirildii belirtildi. Bakanlktan yaplan açklama, öyle sürdürüldü: Böylece, Pençe Harekt kapsamnda etkisiz hale getirilen terörist says 68 oldu. Pençe-2 Harekt kapsamnda; daha önce Hava Kuvvetleri tarafndan da vurulmu, bir odas kiler, iki odas kadn terörist yatma yeri olarak kullanld deerlendirilen üç odal maara içerisinde, 2 adet doçka uçaksavar mühimmat kutusu, muhtelif yiyecek ve yaamsal malzemeler ele geçirildi. Maarann yaknndaki bir snakta ise 7,5 kilowatt jeneratör bulundu. Baka bir bölgedeki maara içinde ise kullanma hazr, bakm yaplm doçka Uçaksavar silah ele geçirildi. Komandolar tarafndan ele geçirilen maara, snak ve malzemeler kullanlamaz hale getirildi.

Üç ASKER EHT OLDU

çileri Bakanlndan Hakkari merkez krsalnda l Jandarma Komutanlnca 3 teröristin etkisiz hale getirildii operasyonda 3 askerin ehit dütüü bildirildi.

çileri Bakanlndan yaplan açklamada, Hakkari merkez krsalnda devam eden ve 3 teröristin etkisiz hale getirildii iç güvenlik operasyonunda 1 jandarma temen, 1 jandarma astsubay, 1 jandarma uzman çavu olmak üzere 3 personelin ehit olduu, 1 jandarma astsubay çavuun da yaraland belirtildi.

Açklamada, ehitlerimize Allahtan rahmet, aileleri ve yaknlarna sabr diliyoruz. Terör örgütlerine yönelik operasyonlarmz kararllkla devam edecektir. ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfaya Git