Pençe harekatı tamamlandı!

'Pençe Harekâtı'nda 6 örgüt üyesi etkisis hale getirilirken ,aralanan iki asker de şehit oldu.

Haberler 30.05.2019 - 11:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TÜRK Silahl Kuvvetlerinin Irakn kuzeyindeki Hakurk bölgesinde PKKllara yönelik balatt Pençe Harektnda 6 örgüt üyesi daha etkisiz hale getirildi. Böylece harektn balangcndan itibaren etkisiz hale getirilenlerin says 15 olurken, yaralanan iki asker ehit oldu. Harekatn tamamland bildirildi.

PENCE OPERASYONU KAPSAMI

Milli Savunma Bakanlndan yaplan açklamada, 2 gün önce balatlan Pençe Harektnn planland ekilde baaryla sonuçland belirtilerek, unlar kaydedildi: Bu kapsamda dün ve gece süresince kara ate destek vastalarmz, taarruz helikopterlerimiz ve hava kuvvetlerimizin harektlar ile destekli olarak devam eden operasyonlarda 6 PKKl daha etkisiz hale getirilmi böylece harektn balangcndan itibaren etkisiz hale getirilen terörist says 15 olmutur.

HAREKAT ALANI GENLED

Bakanlk açklamasnda, komando birliklerinin, PKKnn kulland snak, maara ve silah mevzilerini tespit ve imha faaliyetlerine devam ettii kaydedilerek, Uzun menzilli ate destek vastalarmza ilave olarak, nokta hedeflerini vurma kabiliyetine sahip 7.5x18 mmlik da toplar da komando birliklerimizin harektn etkin ekilde destekliyor denildi.

YARALI K ASTER EHT

MLL Savunma Bakanl, Pençe Harekt kapsamnda, bölgeye önceden yerletirilen El Yapm Patlaycnn (EYP) patlamas sonucu yaralanan 2 askerin ehit olduunu açklad. Milli Savunma Bakanlndan yaplan yazl açklamada, Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde 27 Mays 2019da balatlan Pençe Harekt kapsamnda, 29 Mays 2019 tarihinde PKKl bölücü teröristler tarafndan bölgeye önceden yerletirilen EYPnin patlamas sonucunda yaralanan 2 kahraman silah arkadamz yaplan tüm müdahalelere ramen kurtarlamayarak ehit olmutur. Bizleri derin bir ac ve üzüntüye boan bu olayda hayatn kaybeden aziz ehitlerimize Allahtan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahl Kuvvetleri ile asil milletimize basal ve sabr dileriz denildi.

EHT ATE GRESUNA

Pençe Operasyonunda patlaycnn infilak etmesiyle ehit olan iki askerden Temen Rait Aydnn (28) ac haberi, Giresundaki ailesine ulat. Aydnn ehit olduu haberini alan aile, Giresundan ayrlarak Sakaryaya gitti. Hakkri Da ve Komando Tugay Komtanlnda görev yapan ve bekar olan ehit Temen Rait Aydn, bugün Sakaryada topraa verilecek. Bu arada ayn köyden sözlemeli Er Murat ahin de 21 Nisan 2019da Hakkarinin çukurca ilçesi Kavuak Seriberi Üst Bölgesinde teröristlerle çkan çatmada 4 silah arkadayla birlikte ehit dümütü.

KAHRAMANMARATA ACI

Öte yandan, ehit olan dier askerin de Kahramanmaral Piyade Uzman çavu Mehmet Tahan olduu belirlendi. Hakkari Yüksekovada görev yapan Piyade Uzman çavu Mehmet Tahan (28), Kuzey Irakn Goraspi Da bölgesinde, Pençe operasyonu srasnda PKKl teröristlerce önceden döenen EYPnin patlamasyla ehit oldu. Piyade Uzman çavu Mehmet Tahann ehadet haberi Kahramanmaran Türkolu ilçesinde yaayan ailesine bildirildi. ehit Tahann cenazesinin bugün düzenlenecek törenin ardndan topraa verilmesi bekleniyor.

TOP ATILARIYLA VURULUYOR

Operasyona karadan komandolar da destek veriyor. Hakurk bölgesine yakn olan snrn sfr noktasndaki Derecik ilçesinde balayan hareketlilik ise sürüyor. Bugün de Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanldan 50 araçlk askeri konvoy snr bölgesine sevk edildi.

PKK HEDEFLER TOP ATILARI LE VURULDU

Askeri hareketliliin olduu ilçede Dün 34. Hudut Tugay Komutanldan belirlenen PKK hedefleri, ate destek vastalar ile vurululurken, bugün de ayn bölgeye youn top at yapld. Belirlenen hedeflerin ate altna alnmas, ilçe merkezinden de izlendi.

Ana Sayfaya Git