'Pençe' harekatı!

TÜRK Silahlı Kuvvetleri, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde PKK’lılara yönelik harekat başlattı.

Haberler 29.05.2019 - 01:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gün içerisinde topçu bataryalarndan yaplan atlar ve düzenlenen hava harekatnn ardndan akam da bölgeye özel eitimli komandolar sevk edildi. ATAK helikopterlerinin de görev ald harekatn baaryla devam ettii bildirildi.

Türk Silahl Kuvvetleri, dün öleden sonra Irakn kuzeyinde Hakurk bölgesinde terör örgütü PKKya yönelik hedefleri ate altna ald. Frtna obüslerinin de kullanld ate destek vastalaryla yaplan atlarn ardndan bölgeye hava harekat düzenlendi. çeitli kentlerdeki ana jet üs komutanlklarndan kalkan 10dan fazla sava uça, belirlenen hedeflere bomba yadrd. Hava harekatnda tanker uçaklar da görev ald. Operasyonda, SHA ve HAlar da aktif olarak kullanld.

HEDEFLER TAM SABETLE VURULDU

Ate destek vastalar ve sava uçaklarnca yaplan atlarla teröristlerce kullanlan maara, snak, barnak ve mühimmat depolar tam isabetle vuruldu. Bölgede, mühimmat depolarnda büyük patlamalar yaand.

KOMANDOLAR KARA HAREKATI BALATTI

Saat 20.00yi gösterdiinde ise kara harekat için dümeye basld. Özel eitimli komandolar, helikopterle belirlenen güvenli alanlara indirildi. Gece harekat yapacak ekilde donanma sahip uzman erbalardan oluan komandolar, hedeflerin imhasna yönelik szma harekat gerçekletirdi. ATAK helikopterlerinin de görev ald harekatn baaryla devam ettii bildirildi.

BAKAN AKAR, OPERASYONU SEVK VE DARE ETT

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, gece boyunca Silahl Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezinden, Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler ve kuvvet komutanlaryla birlikte harekat sevk ve idare etti.

BAKANLIKTAN AçIKLAMA

Milli Savunma Bakanlndan konua ilikin yaplan açklamada öyle denildi:

Pençe Operasyon Plan çerçevesinde, 27 Mays 2019 öleden sonra Kara Kuvvetleri topçu bataryalar ve Hava Kuvvetlerimizin atlarn müteakip saat 20.00de Irak kuzeyinde teröristlerin yuvaland bölgelere kar komando tugaylarmzla bir harekt balatlmtr. Operasyon, ATAK helikopterlerimizin de desteinde planland ekilde devam etmektedir. Bu harekt ile Hakurk bölgesindeki terör örgütünce kullanlan maara ve snaklarn imha edilmesi ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amaçlanmaktadr.

FIRTINA OBÜSLERYLE DESTEK

Milli Savunma Bakanlnca Irak kuzeyindeki Hakurk bölgesine düzenlenen operasyona, bata frtna obüsleri olmak üzere kara ate destek araçlaryla destek verildii açkland. Bakanlk tarafndan operasyonda kullanlan frtna obüslerinin fotoraflar da paylald.

KOMANDOLAR, SIINAK VE BARINAKLARI MHA ETT

Operasyonda, hava hücum harekatyla bölgeye inen komando birliklerinin, PKKl teröristlerin bölgeye tuzaklad mayn ve el yapm patlayclar etkisiz hale getirdii, snak ve barnaklarn imha edildii açkland. Ayrca Kandil ve Asosta tespit edilen terör hedeflerinin, uzun menzilli kara ate destek araçlaryla vurulduu kaydedildi.

9 TERÖRST ETKSZ HALE GETRLD

Milli Savunma Bakanl, operasyonla ilgili yazl açklama yapt. Operasyonun planland ekilde baar ile devam ettii kaydedilen açklamada, Gece icra edilen hava hücum harekt ile bölgeye indirilen komando birliklerimiz, zor hava ve arazi artlarna ramen bölgede arama ve tarama faaliyetlerini baar ile sürdürmektedir. Daha önce bölücü terör örgütü tarafndan yerletirilmi mayn ve el yapm patlayclar etkisiz hale getirilmekte, tespit edilen snak ve barnaklar imha edilmektedir. u ana kadar 9 terörist etkisiz hale getirilmitir. Hakurk bölgesinde icra edilen bu harektla koordineli olarak uzun menzilli ate destek vastalar ile Kandil ve Asos bölgelerinde daha önce tespit edilmi olan bölücü terör örgütüne ait barnak ve snaklar imha edilmitir. Operasyon zor hava ve arazi artlarna ramen planland ekilde baaryla devam ediyor denildi.

TERÖR HEDEFLER VURULDU

Açklamada ayrca, Hakurk bölgesinde balatlan operasyonla koordineli olarak Zap ve Kandil bölgelerine düzenlenen hava harektlarnda, PKK tarafndan silah mevzii, barnak, snak ve mühimmat deposu olarak kullanlan hedeflerin vurulduu da bildirildi.

Ana Sayfaya Git