Personel yetersiz!

Diyarbakır Sağlık Platformu, performans sistemi ve sağlık emekçilerinin taleplerine dikkat çekerek, kentteki hastanelerde personel eksikliğinin yaşandığını ancak buna rağmen yanlış planlamaların yapıldığı belirtilerek, "Genç ve daha aktif çalışabilecek personellerin bir kısmı, pasif görevlere verilmiştir" dedi.

Haberler 12.09.2020 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Salk Platformu, performans sistemi ve salk emekçilerinin taleplerine ilikin Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi önünde açklama yapt. Köle deil salkçyz! Performans deil temel ücret istiyoruz yazl pankartn açld açklamada, nsanca yaamak, insanca çalmak istiyoruz, Gece nöbetleri iki vardiya saylsn dövizleri tand. Türk Tabipler Birlii (TTB) Merkez Konseyi Üyesi Halis Yerlikaya, salk çalanlarnn yaad sorunlarn katmerlenerek devam ettiini söyledi. Bölgede virüs vakalarnn artarak devam ettiini kaydeden Yerlikaya, salk çalanlarnn enfekte olmasndan kaynakl oluan yükün salk çalanlarn zorladn söyledi.

GÖZ BOYAMA

Salk ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikas (SES) Diyarbakr ube Ebakan iyar Güldiken ise salgn nedeniyle görev yapan salk emekçilerine performansa dayal ek ödemelerinin 3 ay tavandan yaplaca açklamasn hatrlatarak,Ancak bu açklamadan sonra yaplan ödemelerde görüldü ki tavandan ödeme diye verilen sözler, salk emekçilerinin gözünü boyamakt diye konutu. Salk alannda hizmet veren bir kesime yönelik dar kapsaml ilave ödemeler yapldn kaydeden Güldiken, geriye kalan dier kesimlerin ise görmezden gelindiini söyledi.

HASTANEDE PERSONEL EKSKL

Salk emekçilerinin emeklerinin karln alabilmeleri için temel ücretlerinin, yoksulluk snrnn üstüne çkartlmas gerektiini belirten Güldiken, Böylece temel ücret artlar herkesin yapt ie göre yansyacak ve emekliliine de etki edecektir. Performansa dayal ek ödeme gibi gelir kalemleri geçicidir. Bu tarz ödemelerin sosyal güvenlik haklarna hiçbir yansmas olmamaktadr. ktidarn bu ayrcalkl ve ayrmc yaklamlar, yerelde kendini hastane idarelerinde mobing, kayrmaclk, keyfiyetçilik hallerine bürünerek göstermektedir. Selahaddin Eyyubi Hastanesinde personel eksiklii olduu gerekçesiyle çevre ilçelerden geçici görevlendirme ile personel getirilmi, ancak ilginç olan lçe Salk Müdürlüklerindeki filyasyon ekiplerinde görevlendirilmek üzere Selahaddin Eyyubi Hastanesinden geçici görevlendirmelerle personel gönderilmitir diye konutu.

KEYF UYGULAMALAR

Hastane içinde sayszca keyfi uygulama ve görevlendirmelerin yapldn belirten Güldiken, Örnein, çalanlarn özel hastanelerden aldklar durum bildirir raporlar, kabul edilmemektedir. Genç ve daha aktif çalabilecek personellerin bir ksm, pasif görevlere verilmitir. Salk sorunu olduu gerekçesiyle bir personel eitim ubesine görevlendirilmi, ancak salk sorunlar olan, hatta engelli raporu bulunan baka bir personel, filyasyon ekibine görevlendirilmitir. Yine Sendikamza üye olan çalanlara mobing ve bask yaplarak istifaya zorlanlmaktadr. Tüm bu olumsuz yaklamlar i barn ve ekip çalmasn engellemektedir ifadelerini kulland.

SALIK çALIANLARININ VRÜSE YAKALANMASI

Diyarbakrda her gün en az 5 salk çalannn virüse yakalandn kaydeden Güldiken, 7 salk çalan arkadamz Covid nedeniyle maalesef kaybettik. Ve tüm bunlar, yetkililerin ihmalleri nedeniyle bu kadar artmtr. Keyfi, kayrmac ve ayrmc yaklamlar nedeniyle bu kadar artmtr. Bulacl önlenebilir bir hastaln bu kadar can almas ve yaylmasnn en büyük nedeni plansz, öngörüsüz, toplumun taleplerini ve gerçek sorunlarn görmezden gelen yetkililerin yaklamlarnn sonucudur. Bizler tüm bu olumsuzluklar hep birlikte aabilmenin yolunun ortak akl olduunu, iyerlerinde ve toplumun her alannda olmaya devam edeceimizi ifade ediyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git