Peygamber çoşkusu!

Peygamber Sevdalıları Vakfının düzenlemiş olduğu "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliğine katılan Batman halkı, Peygambere olan sevgisini bir kez daha gösterdi.

Haberler 15.04.2019 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda Peygamber Sevdallar Vakfnca Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaama etkinlii düzenlendi. Pazaryeri Mahallesindeki alanda Kuran- Kerim tilaveti ile balayan programda Türkçe, Kürtçe ve Arapça mevlit, iir ve ilahiler okundu.

HABER MERKEZ

Peygamber Sevdallar Vakf Batman l Koordinatörlüü, Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed temasyla yeni otogar yanndaki alanda Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaama etkinlii düzenledi. Burada programa katlan on binlerce Batmanl Peygambere olan sevgisini tazeledi.

Okunan ilahi ile marlar eliinde getirilen tekbirler ve okunan salavatlarla programda heyecan doruu çkt. Sk sk tekbirlerle kesilen programda ilahi sanatçs Nezir Güler, Burhaneddin Cebba, M.Ali Ouz, Rehber lahi Grubu ve Peygamber Sevdallar Kz ve Erkek çocuk lahi Grubunun okuduu ilahilerle büyük bir coku yaand. Peygamber Sevdallar Vakf Batman l Koordinatörlüü tarafndan bu yl 14üncüsü düzenlenen etkinlikte, scaa ramen on binlerce Peygamber sevdals bulutu. Etkinlik alannda La lahe llallah Muhammed Resulullah yazl büyük Tevhid bayraklar asld.

MÜSLÜMANLARIN KURTULUU

Peygamber Sevdallar Vakf Sözcüsü Hamdin Aslan yapt konumada, Müslümanlarn kurtuluunun peygamberi anlamaktan geçtiini belirterek, peygamber ahlaknn, ilme ve alime sahip çkmay gerektirdiini söyledi. Aile kurumunun korunmasn isteyen Aslan, öyle konutu: çünkü aile toplumun çekirdei ve korunmas gereken kutsal bir müessesedir. Peygamber adaleti, aile kurumunu nikah akdi ile güvenceye alr. çünkü neslin devam ve toplumsal dengenin salanmas ancak evlilik kurumu ile mümkündür.

DOKUNULMAZLIK ALTINA ALINIR

slam kardeliinin önemine iaret eden Aslan, unlar kaydetti: Peygamber ahlak slam kardeliini önceler. çünkü kardelik, Müslüman bireyden ümmet ina etme anlayn esas alr, her türlü slam d anlaylar, kavmiyetçilik ve milliyetçilik cahiliye adetlerindendir. Peygamber adaleti, ümmeti bir bütün olarak kabul eder ve dokunulmazlk altna alr.

NSANLIK PEYGAMBERLE HUZUR BULUR

Programda Kürdçe bir konuma yapan TTHADUL ULEMA Genel Bakan Yardmcs ve Kuran Nesli Platformu Bakan Molla Beir imek, Peygamber efendimizin adalet yönüne deindi. imek, bugün yeryüzünde büyük bir buhran yaanan insanlk leminin ancak Peygamberimizle huzur bulabileceini söyledi. Ahlak ve adaletin hkim olmamasndan dolay bugün yeryüzünün büyük skntlarla kar karya olduunu aktaran imek, insanln her zamankinden çok ekmek, su kadar Peygamberimizin ahlak ve adalet prensiplerine ihtiyac olduuna dikkat çekti.

nsanln leminin bütün skntlarndan kurtulmak için bir lider, bir adres aradn, bu adresin ise ancak Peygamber ve Kuran olduunu söyleyen imek, bugün insanln her zamankinden daha çok Onun liderliine, adaletine muhtaç olduunu, Onun için herkesin tekrar memlekete Muhammedi ahlak ve adaleti tesis etmek için çaba sarf etmesi gerektiini kaydetti.

imek, Dünya ve ahiret hayatnn huzur ve saadeti için iki ey temel esastr: Bunlardan birincisi ahlak, dieri de adalettir. Bu iki esasn olmad toplumlarda tpk günümüzde olduu gibi çatmalar, kavgalar, huzursuzluklar, kan ve gözya eksik olmamtr. Tpk cehalet asr gibi Ayn ekilde ne zamanki bir toplumda ahlak ve adalet esaslar yer etmi, o zaman sulh, selamet, kardelik, huzur, bar, güven hkim olmutur. Tpk Peygamberimizin asr saadet dönemi gibi diye konutu.

Son olarak etkinlikte söz alan TTHADUL ULEMA üyesi Ömer çelik ise Peygamber efendimizin ahlak yönünü ele ald. Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaama etkinliinde konuan çelik, Peygamber Efendimizin slam dininin örnek insan olduuna vurgu yapt. Peygamberlerin insanlk tarihinin en üstün ahlaka sahip kiiler olduunu vurgulayan çelik, Onlar ahslarnda hem içinde yaadklar topluma hem de daha sonra gelecek nesillere en iyi örnekleri sunarlar. Onlarn hayatlar ve yaay tarzlar fertler ve toplumlar için en ideal örneklerdir. Sevgili Peygamberimiz çocukluundan itibaren en üstün ahlaki deerlere sahipti. Gerek çocukluk gerekse de gençlik yllar akranlarndan çok farkl geçti. Kötülüklerin her çeidini son derece yaygn olduu bir toplum da Cenab Hak son Peygamber olarak görevlendirecei Hazreti Muhammedi çocukluundan itibaren cahiliyenin bütün kötülüklerinden korumutur. Bu üstün ahlak sahibi insan kavminin takdirini kazanm, kendisine el-emin güvenilir kii lakab verilmitir. Herkes ona güvenir, doruluunu kabul eder ve maln ona teslim ederdi. diye konutu.

ETKNLK çOKUYLA GERçEKLET

Yaplan konumalarn ardndan bir kez daha sahneye çkan ilahi ses sanatçlarnn seslendirdii ilahi ve ezgilere itirak eden Batmanllar tekbir ve salavatlar getirerek adeta yeri göü inletti. Cokunun bir an bile eksilmedii etkinlik TTHADUL ULEMA üyesi Molla ehmus Emlükün yapt dua ile son buldu.

Ana Sayfaya Git