Peygamber diyarı Eğil!

Tarih, kültür ve manevi değerleri ile ön plana çıkan Diyarbakır'ın Eğil ilçesi, son yıllarda yürütülen çalışmalar ile Güneydoğu'nun gözde turizm merkezleri arasına girdi.

Haberler 04.03.2017 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Antik çalardan bu yana tarihin yap talarn oluturan birçok uygarla ev sahiplii yapan Eilin, son yllarda Valilik, Kaymakamlk, Karacada Kalknma Ajans ve Vakflar Genel Müdürlüünün gerçekletirdii projelerle adeta çehresi deiti. Nebi Harun-i Asefi, Nebi Hallak, Nebi Harut, Nebi Zünnun, Nebi Hürmüz, Nebi Ömer ve Danyal ile Kuran- Kerimde isimleri geçen Zülkifl ve Elyesa peygamberlerin kabirlerinin bulunduuna inanlan bölgenin incisi Eil, tad manevi atmosferiyle ziyaretçilerinin kalbine dokunuyor.

Tarih, kültür ve manevi deerleri ile ön plana çkan ilçe, Kralkz Baraj Gölüne bakan yamaca kurulan bungalov tipi evler, göl kysndaki çardaklar, restoranlar, kr kahveleri ve gezinti tekneleriyle özellikle hafta sonlar ziyaretçilerin gözdesi haline geldi.

- Diyarbakrn güzellii anlatmakla bitmez

Manisadan gelen ziyaretçilerden Orhan Yavuz Ejder yaanan terör olaylarndan dolay endieli geldii kentte, insanlarn misafirperverlii, ehrin tarihi mekanlar ve doal güzellikleri karsnda korkusunun sona erdiini belirtti.

Diyarbakrn içinde barndrd tarih, kültür ve inanç deerleriyle Türkiyenin nadide ehirlerinden biri olduunu ifade eden Ejder, unlar söyledi:

Diyarbakr görünce çok güzel bir ehir olduunu, yaanacak bir vilayet olduunu anladm. Tarihiyle, kültürüyle gerçekten çok derin ve çok kadim bir ehir. Akhisardan arkadalar beni aryorlar, Orhan Bey kendine dikkat et, oralarda fazla gezme. diyorlar. Ben de onlara diyorum ki, Ya buras bildiiniz gibi deil çok ho, güzel bir ehir, güzellii anlatmakla bitmez. Avrupann bir çok ülkesini, Rusyay, Suudi Arabistan gezdim. Bunlar göz önüne alarak söylüyordum.

- Eilden etkilendi Diyarbakr için iir yazd

Ejder, tarihi surlar, hanlar, kaleleri, türbeleri ve sayamad tüm deerleriyle turizm cenneti olan Diyarbakrn terörle anlmasnn büyük bir kayp olduu vurgulad.

Hayran kald Eilde Diyarbakr için iir yazdn iaret ederek, Manisaya döndüünde Eili tüm Manisallarn görebilmesi için giriimlerde bulunacan aktard.

- Tarihi yerleri ve doa manzaras harika bir yer

Ziyaretçilerden Hasan Koçer de ilk kez gördüü Eilin doa harikas bir yer olduunu belirterek, Uzaktaki insanlara buralar gelip görmelerini tavsiye ediyoruz. Peygamberlerin, evliyalarn, Allahn dostlarnn kabirleri var. Tarihi yerleri ve doa manzaras harika bir yer. diye konutu.

Üniversite örencisi Muhammed Atik Klnç, Diyarbakrn tarihi ve doal güzellikleriyle hayranlk uyandran bir ehir olduunu söyledi.

Terör olaylarndan dolay kentin hakkettii deeri bulamadn aktaran Klç, Diyarbakrmz o kadar güzel olmasna ramen terör olaylarndan dolay çou insanmz buralar tercih etmiyor. Eil, Sur gibi Diyarbakrn birçok ilçesinde tarihi ve doal güzelliklerimiz var. Bu tarihi mekanlar kullanabilsek hepimiz adna çok güzel eyler olacak. dedi.

Serdar Ylmaz, Eilin pek çok deere sahip olduunu belirterek, Diyarbakr öyle anlatld gibi deil, gelin ve yaayn. Buradaki güzellikleri, tarih kokan mekanlar görün. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git