Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan "Hicri Yılbaşı" mesajı

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından hicri yılbaşı münasebetiyle yayımlanan mesajda Peygamber Efendimizin hicretinin insanlık tarihinin seyrini değiştirdiği ifade edildi.

Haberler 31.08.2019 - 11:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Peygamber Sevdallar Vakf Genel Merkezi, Peygamber Efendimizin Mekkeden Medineye hicretinin 1440. yldönümü münasebetiyle bir mesaj yaymlad.

Onlar srf Rabbimiz Allahtr. dedikleri için haksz yere yurtlarndan çkarlm kimselerdir. (Hac -40)

Onlar ki hicret ettiler, yurtlarndan çkarldlar, benim yolumda eziyete uradlar, çarptlar, öldürüldüler. And olsun ki ben onlarn kötülüklerini örteceim ve altlarndan rmaklar akan cennetlere koyacam. (Al-i mran 195)

Ayetleri ile balanan mesajda hicretin Müslümanlar açsndan önemine deinildi. Hicretin tarih boyunca peygamberlerin ve muvahhidlerin yaad nebevi merhalelerden biri olduu belirtilerek, Kuran- Kerimde Allah (Azze ve Celle), hicretle ilgili 30dan fazla ayet indirmi, müminlere hicret etmeleri karlnda verdii mükfatlar zikretmitir. slam lemi için büyük bir öneme sahip olan hicri ylba, bu yl 31 Austos Cumartesi gününe denk gelmektedir. 1440. yln geride brakacamz bu tarihi yolculuk, genelde tüm insanlk için özelde de Müslümanlar için bir dönüm noktas, bir milat olmutur. ifadeleri kullanld.

Açklamada hicretin insanlk tarihinin seyrini deitirdiine vurgu yaplarak, lemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammedin (Aleyhi Salt-u Vesselam) Mekkeden Medineye yapt bu tarihi ve tevhidi yolculuk, insanlk tarihinin seyrini deitirmitir. Böyle bir yolculuk; slam lemi için tarihin balangç noktas kabul edilmi, slam medeniyetinin temellerinin atld bu kutlu yolculuk; beraberinde insanlara kurtuluu, Asr- Saadeti getirmitir. denildi.

Açklamann devamnda hicret ile ilgili u ifadeler kullanld: Hicret, bir kaç deil; slam davasnda nebevi bir merhale, bir aamadr. Hicret; slamn, corafi bir snra mahkm edilemeyecek kadar büyük bir din olduunun göstergesidir. Hicret; slam yaamann mümkün olmad bir beldeden, slam yaamann mümkün olduu bir beldeye yol almak demektir. Hicret, insanln kurtuluu için her türlü bedeli göze alarak karlksz iyilik yapma düsturu ile hareket eden iyilik elçilerinin kendilerini insanla adamalardr. Hicret, insanln ftratna dönü davetidir. Zira slam gelmeden önce zulüm ve adaletsizlik had safhadayd. Gönüllere yerleen slam, adaletle hareket eden bir yönetim anlayn sunarak insanln iliklerine kadar hissettii bu zulüm dönemini sona erdirmitir. Hicret, kardeliktir. Müslüman Müslümann kardeidir. Öyle bir kardelik ki daha önce birbirlerini hiç tanmayan insanlar slam kardelii ile yeniden hayat buldular. Müslümanlar bu kardelik nimeti için Yüce Allaha (Celle Celaluhu) ne kadar hamd etseler azdr. Bizleri bir arada tutacak yegne güç ve kurtulu reçetesi slam kardeliidir. fadeleri kullanld.

Açklamann sonunda u temennilerde bulunuldu:

Böyle tarihi ve kutlu bir olayn getirdii güzellikleri yd ederek bu hicri ylbann da Müslümanlar arasnda vahdet, kardelik ve uyan zulüm altndaki kardelerimize kurtulu ve zafer getirmesine ve slam ümmeti için hayrlarla dolu bir balangca vesile olmasn Allahtan tüm içtenliimizle niyaz ederiz.

Ana Sayfaya Git