"Peygambere hakaret" afişi asılan panodan "Kutlu Doğum" daveti

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesince 2 yıl önce DBP'li yönetim döneminde Danimarkalı karikatüristin "Hazreti Muhammed'e hakaret içeren" çiziminin kullanıldığı afişin asıldığı billboarddan, görevlendirmenin ardından "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği daveti yapıldı.

Haberler 23.11.2017 - 08:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda DBPli yönetim döneminde Yeniehir Belediyesince Hazreti Muhammede hakaret afiinin asld panodan, görevlendirmenin ardndan vatandalara Kutlu Doum Haftas etkinlii daveti yapld.

çileri Bakanlnca Yeniehir Belediye Bakan Vekilliine görevlendirilen Kaymakam Serdar Kartaln talimatyla, ilçede rutin belediyecilik hizmetlerinin yan sra sosyal projeler hayata geçiriliyor.

Bu kapsamda belediye tarafndan Kutlu Doum Haftas etkinlii düzenlendi.

Kongre ve Kültür Merkezinde 29 Kasmda gerçekletirilecek etkinlik, vatandalara, 2015te Ofis semtinde DBPli yönetim döneminde çocuk gelinlere dikkati çekme gerekçesiyle Danimarkal bir karikatüristin Hazreti Muhammede hakaret içeren çiziminin kullanld afiin asld billboarddan duyuruldu.

Buraya aslan Kutlu Doum Haftas afiinde Kartaln, slamiyet kabndan taar myz biz? Resulün gölgesini aar myz biz? Senin kutlu yolundan aar myz biz? Peygamber sevdals Diyarbekiriz ifadeleri yer ald.

Hz. Muhammed Mustafa Efendimizi Anma ve Mevlid Kandili adyla düzenlenecek programda, Kutlu Doum Haftasnn anlam ve önemini yanstan konumalar yaplacak, dualar okunacak, ilahiler söylenecek.

- Ruhsal tahribat da gidermeye çalyoruz

AA muhabirine açklamada bulunan Kartal, Diyarbakrn Hazreti Muhammede hakaret ile anlan bir yer olarak anmsanmasn istemediklerini belirtti.

Kartal, Bu, dinden, imandan, insanlarn maneviyatndan ne kadar uzak bir anlayla, kaynaklar olmas gereken yere deil de kendi sapkn ideolojilerine uygun yerlere aktardklarn en güzel ekilde ifade ediyor. slam aleminin peygamberine bu ekilde hakaret etmeye kimsenin hakk yok. Biz geçmi dönemin yaratt hasar, o duygusal ve ruhsal tahribat da gidermeye çalyoruz. ifadelerini kulland.

- Görevlendirmenin ardndan ehir yaanabilir hale geldi

Vatandalardan Hamdullah Üçüm, DBPli belediyenin Hazreti Muhammede hakaret içeren karikatürün yer ald afii billboardlara asmasn knadn söyledi.

Diyarbakrn sahabeler ve peygamberler ehri olduunu kaydeden Üçüm, belediyelere yaplan görevlendirmelerin ardndan ehrin yaanlabilir hale geldiini, vatandalarn da mutlu ve huzurlu olduunu dile getirdi.

Üçüm, Kartala ast afi ve düzenledii program için teekkür ederek, yaplan çalmalardan memnun olduklarn bildirdi.

Diyarbakr halknn hizmeti hak ettiini belirten Üçüm, 20 sene boyunca belediyeler DBPnin elindeydi. Ta üstünde ta braklmad, hiçbir hizmet yaplmad. Aksine yktlar, yaktlar. Onlar yüzünden esnaf kan alad. Her gün bir olay oluyordu, gözya dökülüyordu. diye konutu.

Esra Telkran ise karikatürün asld billboardda u an peygambere sevgi sözlerinin yer aldn vurgulad.

Telkran, unlar kaydetti:

O ekilde devam etseydi, Allah korusun, ileriki nesiller Peygamber Efendimizi kötü ekilde hatrlayacakt. Neyse ki u anda bu durumun önüne geçildi. Diyarbakr bu ekilde görmek gerçekten gurur verici. Eski belediyenin zihniyeti zaten malum. çocuklarmza kar dahi sorumluluktur bu. Gelecek nesillere Peygamber Efendimizi, dinimizi aktarmamak büyük bir vebal. Karikatür utanç vericiydi. u anda bu afii görmek bize gurur veriyor. Eski belediye yönetiminde yoktu böyle eyler. Genelde burada Peygamber Efendimizi karalayan afiler görüyorduk. çocuklarmza kötü örnek oluyorlard. u anda slamiyeti layyla yayoruz.

Türkan Taruk da önceki yönetim tarafndan aslan karikatürün slam karalamak anlamna geldiini söyledi.

Müerref Göral, eski yönetim ile yenisini kyaslamann mümkün olmadn dile getirerek, Onlar slamiyeti yaamyor ve yaatmyorlard. Onlarn döneminde Diyarbakr çok geriye gitti ama Allahn izniyle, kayyumlar ve Cumhurbakanmz sayesinde hak ettii yere gelecek. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git