"Peygamberler Tarihi Müzesi"

Büyükşehir Belediyesi, inanç turizminde Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra dördüncü sırada yer alan ve "Peygamberler Şehri" olarak nitelendirilen kentte, Peygamberler Tarihi Müzesi kuracak.

Haberler 10.04.2018 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

nanç turizminin önemli merkezlerinden anlurfada, Peygamberler Tarihi Müzesi kurulmas için çalmalara baland.

Üç ilahi dinin atas kabul edilen Hazreti brahimin doduu makamn bulunduu rivayet edilen kent, tarihte Sabr timsali olarak anlan Hazreti Eyyüp Peygamberin de kabrine ev sahiplii yapyor.

Bunun yan sra bata Musa, uayip, Elyasa, Yakup ve Yusuf peygamberle ait makamlara da ev sahiplii yapan anlurfa, dünya inanç turizminde Mekke, Medine ve Kudüsten sonra dördüncü srada yer alyor.

anlurfa Büyükehir Belediyesi, inanç turizminin yan sra kültürel deerleriyle de ön plana çkan kentin, bu kimliini daha da pekitirmek amacyla Peygamberler Tarihi Müzesi kurma karar ald.

Kentin sembolü konumundaki tarihi Balklgöl yerlekesi yaknlarna ina edilmesi planlanan müzenin, ksa süre içerisinde temelinin atlmas hedefleniyor.

- çiftçi: anlurfaya yakr

anlurfa Büyükehir Belediyesi Nihat çiftçi, AA muhabirine yapt açklamada, köklü geçmie sahip olan kentte birçok peygambere ait izlere rastlandn söyledi.

Bu iz ve emareleri çok büyük bir kültür hazinesi olarak gördüklerini vurgulayan çiftçi, öyle devam etti:

anlurfaya iz brakan, ayak basan 7 peygamberimiz var. Türbesi anlurfada olan Eyyüp peygamber, doduu makamn olduu brahim peygamber var. uayip ehrinin de olduu uayip peygamber var ve buras Elyasa peygamberin türbesinin olduu bir kent. anlurfa, ilk insan Hazreti Adem peygamberden bu yana kadim topraklardr, 12 bin yllk geçmiiyle peygamberlere ev sahiplii yapmtr.

çiftçi, bu çerçevede belediye olarak müze çalmas balattklarn dile getirerek, Panoramik olarak, tarihi süreç içerisinde anlurfada yaayan peygamberleri anlatan bir müze olacak. Projemiz tamamland, Kültür ve Turizm Bakanlmza bavuruda bulunduk, ön görümeler yapld, yakn bir tarihte koruma kurulu karar da alnd. Peygamberler Tarihi Müzesinin yapmna balayacaz. anlurfaya yakr. çünkü bu kent peygamberlerle anlan bir ehir. ifadelerini kulland.

- Vatandatan destek

anlurfal brahim Banur da müzenin kurulacak olmasndan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Türk slam kültürünün köklü geçmiiyle dünyada önemli bir yere sahip olduunu belirten Banur, Bu kültürümüze ait deerleri korumak birinci görevimiz. Yerel yönetimlerin hassasiyet gösterecei bir konudur. Buras da peygamberler ehri. anlurfada böylesi bir giriim son derece olumludur, destek veriyorum. diye konutu.

Halil Altun ise kentin, herkes tarafndan peygamberler ehri olarak bilindiini hatrlatarak, Birçok peygamber adeta kent ile özdemi durumda. çok güzel bir çalma, olmamas bir eksikliktir. Yaplmas, memleketimiz ve slam açsndan son derece güzeldir. Katks olanlara teekkür ederiz. dedi.

Ana Sayfaya Git