Pislikten geçilmiyor

Dicle Üniversitesi (DÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kılıç, Diyarbakır’da UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Hevsel Bahçeleri ve Dicle Nehri için kirlilik uyarısında bulundu.

Haberler 18.08.2018 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda UNESCO Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan Hevsel Bahçeleri ve Dicle Nehrinde aratrmalar yapan Dicle Üniversitesi (DÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Ana Bilim Dal Öretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Klç, nehir ve çevresinde yaanan kirlilie dikkat çekerek kentin en önemli sorunlarndan birinin çevre kirlilii olduuna dikkat çekti. Özellikle vatandalarn kulland ambalaj poetlerinin, pet ielerin her yerde karlarna çktn belirten Prof. Dr. Klç, Nehir suyunda, toprakta, her yerde çöplük var. Bizim bu konuda hassasiyet göstermemiz lazm. Her vatandamzdan beklentimiz çevreyi mümkün oldukça temiz tutmasdr. Hiç deilse kendisine ait çöpleri çevreye atmamas lazm dedi.

çok nadide bir yer

Hevsel Bahçeleri ve Dicle Vadisinin çok nadide bir yer olduuna vurgu yapan Prof. Dr. Klç, unlar kaydetti:

Buray korumak ve sürdürülebilirliini salamak da yine bizlere düüyor. Her hemehrimizin kendi üzerine düeni yapmas lazm. En azndan çevreyi kirletmemesi gerekiyor. Özellikle gençlerimizden, çocuklarmzdan beklentimiz odur ki büyüklerini uyarsnlar. Temiz tutmalar lazm. Buray biz torunlarmza, torunlarmzn torunlarna temiz olarak emanet edelim ve böylece burada Diyarbakrn akcierleri olarak düünebileceimiz Hevsel Bahçelerinin yeillii bu ekliyle korunmu olur.

Ana Sayfaya Git